Ambassade tour week 1: VR games, drones en corona proof

Coronawise we kunnen heel kort zijn. Er gelden andere regels van Hamburg tot Praag. Afstand houden is het motto. En mondmaskers vooral in Duitsland. Kopenhagen en Praag lijken immuun voor het virus en de mensen zijn hier erg ontspannen. Vanuit economisch en commercieel oogpunt is het vergelijkbaar met hoe mensen met het virus omgaan. In Praag en Kopenhagen gaat het economische leven binnen de creatieve industrie gewoon door, met uitzondering van de grotere evenementen.

15 augustus
7 uur vertrek Apeldoorn – aankomst Hamburg 14 uur
380 km

Hamburg was een goed begin. Dankzij Claudia Schwarz en Sanja Stankovic van German Innovation ontmoetten we Ulrich Schrauth, Nicolas Chibas en zijn team (Erik, Flo) plus Mathias Jäger. Ulrich vertaalt offline ervaringen naar online ervaringen. Bekijk zijn werk in 2D hier. En Ulrich is de oprichter van VRHAM! Wel hebben we gehoord dat VR Days in NL de beste is op dit gebied. Wiens daad.

Nicolas Chibas is medeoprichter van VRHQ. Prachtig pand dat ze via een prijsvraag tegen een scherp tarief van de gemeente hebben kunnen huren en waarin hij 4 bedrijven heeft. Van VR tot drones. Het hoogtepunt was een dronevlucht rond de camper bij het universiteitsgebouw van Hamburg. Mathias Jäger is hoofdredacteur van Hamburgse startups en heeft alles vastgelegd om met Duitsland te delen.

16 augustus
10.00 uur vertrek Hamburg – aankomst Kopenhagen 18.00 uur
334 km, NB: boot

In Kopenhagen, de 2e stad van de tour, ontmoeten we Thomas Kolster, auteur van het boek Goodvertising en het onlangs gelanceerde Herotrap. Thomas reisde voor Corona de hele wereld over om lezingen te geven. Zijn reizen zijn voorlopig uitgesteld, maar hij heeft zijn handen vol aan online lezingen en advies aan grote bedrijven om hen te helpen om van koers te veranderen. Thomas regelde voor ons een afspraak met Tine Aurvig-Huggenberger, CEO van Creativiteit en communicatie, de grootste brancheorganisatie in Denemarken (> 60%). Ook zij bekijken hoe ze meer internationalisering vanuit Denemarken kunnen aanpakken. Tine heeft goede contacten in Brussel en we hebben afgesproken dat ze ons van informatie zal voorzien voordat we in Brussel aankomen. Trouwens, wist je dat je in Denemarken nu gewoon een feestje kunt geven met 500 mensen? Helaas zagen we het bericht dat Fabian Franklin ook iets te laat in Kopenhagen was. We hadden toch een feestje kunnen doen.

READ  PlayStation-regisseur denkt dat virtual reality pas over jaren groot zal zijn | NU

18 augustus
10.30 uur vertrek uit Kopenhagen – aankomst Berlijn 17.00 uur
440 km, NB: boot

Op naar Berlijn waar we vooral veel bekenden zagen. Van onze Antoinette Hoes, die kort daarna haar debuutroman in Amsterdam kreeg, tot Nitzan van Sizzer Berlin. Verrassend was dat Jacco Bos van Shutterstock, ook woonachtig in Berlijn, ons zag rijden en we hem zagen lopen. Het is een kleine wereld. VR staat hier ook op het programma. Dankzij Claudia hebben we hier een VR Exit-game kunnen spelen. Verbazingwekkende beelden. Aan het eind van de middag dronken we Covid Proof, mede mogelijk gemaakt door Sizzer. Ondanks dat we niet konden dansen, genoten we er enorm van om mensen persoonlijk te ontmoeten. Ken Kammara, Londense fotograaf die in Berlijn woont, is zojuist genomineerd voor zijn werk Black Lives Matter – The Privileged for BBA Photohraphy 2020.

20 augustus
9.30 uur vertrek Berlijn – aankomst Praag 15.30 uur
400 km

We eindigden de eerste week in Praag. Dankzij de Nederlandse ambassade Eva Kopecka hebben we een ontmoeting met de voorzitter Pavel Barák, van de game vereniging had. Michaela Polach nam deel aan de vergadering. Ze woonde 10 jaar in Nederland, studeerde aan de Universiteit van Nijmegen en wil een brug slaan tussen Nederland en Tsjechië op het gebied van game-ontwikkeling. Ze werkt nu voor SCS-software. Ter info: ze zijn nog steeds op zoek naar mensen en Praag is een prachtige stad. Wist je dat Tsjechië het laagste werkloosheidspercentage had voordat Corona uitbrak? <3%. Unfortunately, Skoda is now firing 30% of employees and this has a significant impact on the percentage with> 30.000 mannen op de loonlijst.

READ  Er is nog een lange weg te gaan in de pandemie, zegt de WHO-functionaris, terwijl de VS 155.000 sterft

Aan het einde van de middag hebben we weer een ontmoeting met collega-vertegenwoordiger van Cannes, Rene Jez. Ze hebben het programma voor Young Lions volledig online gezet en hebben via deze methode 5 keer zoveel deelnemers gehad. Het is niet te vergelijken met de persoonlijke ontmoetingen, zegt hij, terwijl we weer proosten met een Kofola (Tsjechische cola) in het zinderende Praag.

In de avond reizen we naar de middle of nowhere voor een weekend van rust, reinheid en regelmaat. En we denken na over wat we de komende week gaan doen met Wenen, Bratislava en Boedapest. We moeten ook nadenken over wat er nu gaat gebeuren nu Kroatië, Servië, Bosnië en Slovenië allemaal oranje zijn. Gaan we met een coronatest doorreizen naar Griekenland en dan de oversteek maken naar Italië?

De camper van de Ambassade rijdt van 15 augustus tot 15 oktober en zal maar liefst 31 Europese steden aandoen, waaronder Hamburg, Kopenhagen, Berlijn, Milaan en Zürich. Tips of advies? Mail naar [email protected]

Door: Kyra Roest.

Written By
More from Lesley Curry

Dit is de visie van Microsoft voor de toekomst van vergaderingen

Microsoft definieert vandaag zijn visie voor de toekomst van vergaderingen. Na een...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *