Een PlayStation-leaker beweert dat pc-poorten van de vlaggenschip-PS5-exclusives in 2024 zullen verschijnen

Een PlayStation-leaker beweert dat pc-poorten van de vlaggenschip-PS5-exclusives in 2024 zullen verschijnen
Johannes Esposito

Volgens een lek van een Nixxes-medewerker zou 2024 een groot jaar kunnen worden voor PlayStation met pc-poorten voor enkele van de grootste games van de PS5.

De afgelopen jaren heeft Sony zich op nieuw terrein begeven door enkele van zijn grootste first-party games naar de pc te porten. Alleen al in 2023 kunnen pc-gamers games als Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal en The Last of Us Part 1 ervaren, enkele van de grootste PlayStation-games.

Artikel gaat verder na advertentie

Ongeacht de gemengde ontvangst van The Last of Us Part 1, is de komst van deze ports over de hele linie uitstekend geweest dankzij het werk van portpartner Nixxes Software.

Het lijkt erop dat Sony geen plannen heeft om de pc-poorttrein te stoppen, waarbij een lek suggereert dat er in 2024 meer PS-zware hardware op pc zou kunnen worden uitgebracht.

Demon's Souls, Ghost of Tsushima en meer komen mogelijk naar de pc

Het lek in kwestie komt van een ‘Nixxes-medewerker’, die de pc-plannen van Sony voor 2024 deelde. Het 4chan-bericht werd gedeeld op Redditbeweert de medewerker dat The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima, Demon's Souls en Grand Turismo 7 ergens dit jaar naar de pc zullen komen.

Artikel gaat verder na advertentie

Ze beweren dat het langer duurt om Demon's Souls en Ghost of Tsushima over te zetten vanwege het gebrek aan ervaring die beide ontwikkelaars hebben met het maken van pc-poorten.

Daarnaast deelden ze mee dat Spider-Man 2 in 2025 naar de pc komt en dat Sony plannen heeft om vroege PlayStation-games zoals inFAMOUS Second Son naar de pc te porten.

Zoals bij elke lekkage is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Aangezien dit grote namen uit de eerste hand zijn, lijkt het erop dat er misschien wat meer zout nodig is, hoewel dit bericht misschien alleen maar het enorme aantal herhaalt NVIDIA-lek uit 2021. De meeste van deze gelekte titels kwamen op de pc terecht.

Artikel gaat verder na advertentie

Hoewel de commentaren sceptisch waren over de lek, waren de meeste commentaren het er gekscherend over eens dat dit waar zou kunnen zijn, aangezien Bloodborne niet in de lijst stond. “Demon's Souls vóór Bloodborne is het enige geloofwaardige hieraan”, antwoordde een speler. Een ander zei simpelweg: “Ik weet dat dit waar is, omdat hij Bloodborne niet noemde.”

Met de release van de remaster van The Last of Us Part 2 is het echter niet moeilijk om een ​​pc-poort te zien buiten de release. Voorlopig hebben pc-spelers Helldivers 2 en Horizon Forbidden West Complete Edition om naar uit te kijken dit jaar.

Artikel gaat verder na advertentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *