Een rechtszaak in Arizona onthulde dat Google-medewerkers hun zorgen over locatietracking deelden

Er loopt een rechtszaak tegen De Google Door het Arizona Attorney’s Office, dat beweert dat de technologiegigant site-informatie bleef verzamelen, zelfs als gebruikers stopten met volgen, onthulde het dat sommige Google-medewerkers zich zorgen maakten over de praktijken van het bedrijf nadat een nieuwsbericht de controverse gedetailleerd had gepubliceerd.

“De waarheid is dat de dingen die we ontdekten schokkend zijn”, vertelde procureur-generaal Mark Bernovich in Arizona vorige week in een interview. “Het bevestigt alleen maar dat Google er alles aan doet om iedereen te bespioneren, zonder enige vorm van kennisgeving aan iemand.”

ROKU beschuldigt Google van concurrentieverstorende tactieken tijdens de YOUTUBE TV-onderhandelingen

Het kantoor van Brnovich klaagde Google in mei vorig jaar aan, omdat de technologiegigant bedrieglijke en oneerlijke praktijken had gebruikt om de locatie van gebruikers te volgen, zelfs als ze ervoor kozen om zich af te melden – en ze gebruikten die informatie om gebruikers te targeten met advertenties die meer dan $ 130 miljard aan inkomsten genereerden. omzet in 2019.

Deze praktijk werd aanvankelijk later onthuld Associated Press-artikel in 2018 U zei dat Google de locaties van gebruikers kan blijven volgen, zelfs nadat ze zich hebben afgemeld bij Google om toegang te krijgen tot de locatiegeschiedenis. De poort meldde dat, zelfs als de locatiegeschiedenis is gepauzeerd, sommige Google-apps automatisch tijdgestempelde gegevens opslaan zonder daarom te vragen, zoals het alleen opslaan van een momentopname van een locatie wanneer iemand zijn of haar Maps-app opent.

READ  Nieuwe technologie zorgt ervoor dat mobiele telefoons slechts negen minuten nodig hebben om volledig op te laden
lint bescherming anders Ze veranderen Ze veranderen%
De Google ALPHABET, INC. 2.356,85 -5,83 -0,25%

Google heeft later zijn privacy-instellingen aangepast, maar Brnovich startte de rechtszaak in mei 2020 – onderdeel van een bredere anti-Big Tech-campagne door Republikeinse aanklagers en wetgevers. De staat beweert dat Google zich bedrieglijk heeft gedragen en consumenten heeft misleid.

“Wanneer consumenten proberen af ​​te zien van het verzamelen van sitegegevens van Google, blijft het bedrijf bedrieglijke manieren vinden om deze informatie te verkrijgen en deze vervolgens in hun financieel voordeel te gebruiken”, vertelde Brenovich aan FOX Business.

Google heeft Arizona ervan beschuldigd dat het verkeerd begrijpt wat Google doet, en dat de rechtszaak werd aangemoedigd door Oracle – die met Google in de rechtbank vocht over de rechten op de softwarecode die in het Android-programma wordt gebruikt. Bloomberg News Ik noemde hoe Oracle lobbyde bij regelgevers en wetshandhavingsinstanties in de Verenigde Staten en de Europese Unie om achter Google aan te gaan, inclusief privacyproblemen.

Medewerkers van AMAZON, Google en APPLE bieden spraakondersteuning aan Palestijnen

“De procureur-generaal en onze concurrenten die deze rechtszaak leiden, hebben hun best gedaan om onze diensten verkeerd voor te stellen”, zei Google-woordvoerder Jose Castaneda tegen Fox News. “We hebben altijd privacyfuncties in onze producten ingebouwd en robuuste controles voor locatiegegevens geïntroduceerd. We kijken ernaar uit om de zaken recht te zetten.”

Als onderdeel van het ontdekkingsproces blijkt uit e-mails van Google-technici die naar aanleiding van een AP-artikel uit 2018 zijn verzonden, dat ze zich zorgen maakten over deze praktijk en meenden dat de zorgen die in het artikel naar voren werden gebracht terecht waren. Sommige van deze e-mails zijn vorig jaar gepubliceerd, maar andere zijn onlangs vrijgegeven naarmate het proces vordert.

READ  Microsoft maakt een offline versie van Office 2021

Zegt een van de medewerkers binnen Een nieuwe sectie is niet nagespeeld, Werd voor het eerst gemeld door Arizona spiegel.

Een ander zegt: “Ik ben het eens met het artikel. Het uitschakelen van de site zou moeten betekenen dat de site moet worden afgesloten, behalve in dit of dat geval.”

Hawley keert terug naar FACEBOOK’s DONKER GELD om zich te richten op de Anti-Trust-campagne

Een ander zegt: “Echte mensen denken alleen in termen van ‘Site staat aan’ en ‘Site is uit’, want dat is precies wat je op het voorscherm van je telefoon hebt staan.”

De e-mails gaven aan dat Google-medewerkers wisten dat wat je deed klanten zou irriteren, zegt Brenovich.

“Wat we tot nu toe hebben ontdekt, laat volgens mij zien dat Google zelf begrijpt en waardeert dat wat ze doen iets bedrieglijks is en dat consumenten boos zouden worden als ze hiervan op de hoogte waren,” zei hij. “Dus het feit dat ze proberen te verbergen wat ze doen, ze verbergen het, en ze gebruiken elke truc in het arsenaal om te voorkomen dat dit het daglicht ziet, is alles wat consumenten moeten weten. over de bedoelingen van Google. “

Wat betreft de volgende stap in de rechtszaak, vertelde Brnovich aan FOX Business dat de staat Google-medewerkers zal blijven ontslaan vanwege de zaak, en er is volgende maand nog een periodieke update over de zaak. Aangenomen wordt dat de zaak volgend jaar waarschijnlijk zal worden berecht.

Klik hier om meer te lezen over FOX BUSINESS

Hoewel er een aantal Republikeinse pogingen zijn gedaan om de invloed van Big Tech in te dammen, of het nu gaat om privacykwesties of vermeende censuur door bedrijven als Twitter, ontkent Brnovich dat het een partijdige kwestie is.

READ  Tips voor inXile Entertainment in "FPS RPG" voor Xbox

“Dit is geen republikeinse of democratische kwestie”, zei hij. Toen we dit onderzoek naar consumentenbescherming in Arizona startten voor een rechtbank in Arizona, was dit onderzoek uniek, anders en baanbrekend. “

Hij geeft ook toe dat het vechten tegen een enorm bedrijf als Google een zware klim is.

“Google heeft een leger van advocaten en lobbyisten, en ze hebben er alles aan gedaan om hen procedureel te beletten toegang te krijgen tot de verdiensten van de rechtszaak en eerlijk gezegd te verbergen wat ze doen”, zei hij.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Written By
More from Lesley Curry
Nintendo lijkt uitgeput van acquisities, maar is niet tegen hen
Ja, dat is het Nintendo-logo.Foto: Behrouz Mor / Agence France-Presse (Getty Images)...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *