Een scène uit de volgende generatie consoles uit de Xbox-serie • Eurogamer.net

Forza Horizon 5 is goud gekroond, de game is binnen minder dan twee weken gearriveerd en onlangs heeft de pers de kans gehad om hands-on verder te gaan met wat in feite het eerste uur van de game is, inclusief een introductie-engine, een demo evenement, een aantal races en open wereld uitdagingen En de aankomst van de speler in zijn eerste huis. Oli Welsh heeft zijn eerste indrukken al gedeeld, maar voor de Digital Foundry was de preview een kans om de technologie van dichtbij en persoonlijk te leren kennen, om een ​​idee te krijgen van hoe de nieuwe Xbox-consoles in hun ontwikkeling zijn en, cruciaal, om kijk hoe het spel zich kan uitbreiden over verschillende systemen.

Schaalbaarheid is om verschillende redenen de sleutel tot Forza Horizon 5. Allereerst is het een Horizon-game die meer platforms ondersteunt dan ooit tevoren. Naast de pc (met zijn eigen schaalbaarheidsuitdagingen) en twee totaal verschillende consoles uit de Xbox-serie, is er ook de Xbox One, om nog maar te zwijgen van de Xbox One X. De preview-code waar we alleen aan hebben gewerkt op nieuwe hardware, dus hoe Playground is van plan de game op Xbox One te spelen, het is nog afwachten, maar er is waarschijnlijk een aanwijzing als je naar de tekenreekscode kijkt, vooral omdat de kwaliteits- en prestatiemodi zijn inbegrepen. Interessant is dat, of je nu aan de Series X of zijn kleinere tegenhanger werkt, ze allebei op dezelfde resolutie werken: respectievelijk 3840×2160 of 1920×1080, zij het met mogelijke hints van dynamische resolutie-uitbreiding in gameplay in prestatiemodus (de waarheid is dat het vrij moeilijk is om vertellen).

Het DF-team komt samen voor een speciale editie vol Forza Horizon 5 in 4K, gebaseerd op onze recentelijk een uur durende preview-code.

Met de code die we beschikbaar hebben, is het duidelijk dat Xbox Series X in kwaliteitsmodus de beste ervaring is die we hebben kunnen ervaren. Framesnelheid is gekoppeld aan 30 fps (hierover binnenkort meer), wat zorgt voor de meest intense, rijke en uitgebreide Forza Horizon-ervaring die we tot nu toe hebben gezien. De kenmerkende introductie van de Horizon begint wanneer de Ford Bronco 2021 (!) de top van een actieve vulkaan bereikt, terwijl we onze eerste blik werpen op het soort intense details dat de Playground wil bereiken, samen met geweldige verlichting. Zonlicht snijdt door het uitzicht en snijdt de rook af die uit de lava opstijgt. Een bocht later staan ​​we in het volle zonlicht, de omgevingsintensiteit neemt meer toe en we werken langs wijdere horizonten – een coherent zicht vanuit de auto recht naar de horizon, zonder teken van LOD’s – wat geen ‘pop’ betekent, ook niet in Geometry of decoraties culmineerden in enkele sprongen op grote hoogte die gewoon adembenemend zijn.

READ  Staples, Microsoft, Antonline, Amazon en meer zullen naar verwachting deze week verschijnen - 4-10 oktober

Dit wordt gevolgd door een hogesnelheidsstofstorm, die de nieuwe deeltjes- en volumesystemen van de Playground laat zien, voordat we een bocht in het bos nemen – het meest gedetailleerde en technologisch meest uitdagende bioom, vanwege de weelderige hoeveelheden bomen en gebladerte , allemaal nog steeds stabiel in de doelframesnelheid, ongeacht de modus die u kiest. De Final Race neemt je mee de woestijn in voor een supersnelle laatste ronde van het Horizon Festival, wat zorgt voor een bevredigende introductie tot het spel, maar eigenlijk is dat alleen maar de toon voor wat komen gaat.

De vraag hoe we deze enorme ervaring kunnen minimaliseren, kan ons een reeks consoles en grafische modi een reeks ideeën geven over hoe de game zich kan aanpassen aan een minder krachtige set. Dit begint met het leveren van prestaties in de X-serie, die geen concessies doet aan de nauwkeurigheid (verbiedt de potentiële dynamische precisie-metriek), maar het is duidelijk een andere ervaring. Allereerst moet gezegd worden dat de implementatie van 30 frames per seconde in kwaliteitsmodus geweldig is: de sluitertijd van de bewegingsonscherpte wordt perfect beoordeeld, de framesnelheid wordt nooit geschud, terwijl de game er nog steeds responsief uitziet. Misschien is er meer, maar de combinatie van uitvoering en rijke beelden geeft spelers een interessante optie. Het is misschien geen 60 fps, maar het ziet er nog steeds een stuk beter uit dan de 30 fps-update doet vermoeden.

De Performance-modus slaagt er nog steeds in om een ​​groot deel van de rijkdom en intensiteit van de game vast te leggen, maar na het proces is er een laag realisme afgepeld, samen met enkele cruciale effecten en enkele details. Minder belangrijke omgevingselementen zoals rotsen en vegetatie ontbreken, de kwaliteit van de schaduw lijkt in bepaalde gebieden te verminderen en bewegingsonscherpte wordt minder onderdrukt. De impact van de verbluffende vergezichten van Mexico is niet veel verminderd, waarbij de details op afstand erg lijken op de game waarop het volledig is losgelaten. Het meest opvallende compromis is misschien wel dat de feilloos snelle verschuiving in het niveau van detailovergangen in de kwaliteitsmodus minder robuust is in de prestatiemodus. Het vreemde hier is dat Lod verscheen geluid Aan te passen aan de intensiteit van de scène – het is gemakkelijk merkbaar in de jungle, helemaal geen probleem in de woestijn bijvoorbeeld. Er is hier het gevoel dat we niet kijken naar de generieke presets die ruwweg zijn aangepast aan de gekozen modus, maar misschien iets dynamischers. Dit zou niet zo verwonderlijk zijn gezien het feit dat Forza-titels op pc dynamische afstelling van de instellingen boden (zozeer zelfs dat we Forza Horizon 3 gestaag op 4K30 op de GTX 970 lieten draaien met de instelling Dynamic/High).

READ  Xbox Insider lekken onaangekondigd en "Dark" Xbox Series X Exclusive

Wie op zoek is naar meer voorbeelden van de schaalbaarheid van Series S, lijkt misschien niet wijzer, omdat uit twee uur gameplay blijkt dat het enige grote verschil tussen Series X en Series S te maken heeft met nauwkeurigheid. Zowel de kwaliteits- als de prestatiemodi zijn nog steeds inbegrepen, met dezelfde verschillen tussen hen: effectief, met de 1080p60-modus, kunt u de originele 1080p30-ervaring vervangen voor een meer ‘game-achtig’ beeld met strategische punten en buigingen op detailniveaus, schaduwkwaliteit en tijd Ander, met name, is de consistentie van beweging als gevolg van de visuele pop tijdens intensere scènes. In alle modi op elk van de consoles van de serie waren de framesnelheden perfect voor alle inhoud die we moesten testen.

raytracing? Ja, het is ook beschikbaar in preview-build. Zoals al aangekondigd door Playground Games, is RT alleen beschikbaar in het Forza Vista-gedeelte van de game en alleen als de game is ingesteld op de opstartbare kwaliteitsmodus. Kortom, je bezoekt de gamegarage waar je de voertuigen nauwkeurig kunt bekijken. Degenen die hopen controleachtige reflecties weer te geven, kunnen teleurgesteld zijn. In feite begrijp je misschien niet helemaal hoe RT publiceert totdat je de screenshot-galerij hieronder van dichterbij bekijkt (en zelfs dan de volledige afbeeldingstoets gebruikt om te zien hoe het werkt), maar in feite siert RT de bestaande reflecties, die zijn echt indrukwekkend. Details van de auto zelf worden getraceerd in reflecties, in plaats van volledige reflecties van de omgeving En Autobiografische reflecties. RT is hier functioneler en voegt een extra laag realisme toe. We zouden dit graag in de game willen zien voor de kwaliteitsmodus, maar de huidige reflecties zien er nog steeds indrukwekkend genoeg uit dat velen denken dat ze zijn geproduceerd via ray tracing.

READ  Pumpkin Jack komt vlak voor Halloween naar PS5 en Xbox Series X/S

De perspreview van Forza Horizon 5 deed zoveel, terwijl het overgrote deel van de game uit het zicht verdween, waardoor we hongerig waren naar meer. Niets dat we tot nu toe hebben gezien, suggereert dat de versies van de Xbox-serie allesbehalve uitstekend zullen zijn, terwijl zowel de kwaliteits- als de prestatiemodi op hun eigen manier schitteren. Het is meestal moeilijk om iets anders aan te bevelen dan 60 fps of beter, maar de implicatie is dat Playground Games de 30 fps-kwaliteitsmodus minutieus heeft aangescherpt tot het punt waarop de keuze tussen de twee eigenlijk heel anders is. We zullen benieuwd zijn hoe de spelers dit aanpakken – toen we de video samenstelden, hadden we eigenlijk een korte discussie nodig om te beslissen welke modus we moesten gebruiken in de gameplay-opnames (we kozen voor de kwaliteitsmodus). Maar hebben we veel geleerd over hoe de Xbox One in de buurt kwam van het niveau dat wordt aangeboden door Series-consoles? De waarheid is dat de beste informatie die we hierover hebben nog steeds afkomstig is van wat Forza Horizon 5 Creative Director Mike Brown ons tijdens E3 vertelde:

“Hoewel Forza Horizon 5 is ontworpen om de mogelijkheden van X|S-consoles te demonstreren, om de beste ervaringen te bieden op een breed scala aan pc’s en Xbox One, hebben we geïnvesteerd in een aantal schaalbare technologieën, zoals zoals Dynamic Resolution Scale (DRS), afstanden Variable Clouds en het Powerful Levels of Detail (LOD)-systeem.” wij hebben sommige Nu een idee van hoe deze systemen werken dankzij de verschillen in grafische modus en prestaties die te zien zijn in de Xbox Series-code waarmee we moesten spelen – en het zou geweldig zijn om te zien hoeveel meer deze systemen kunnen krijgen. Forza Horizon 5 wordt gelanceerd op 5 november en we zullen ons best doen om zo snel mogelijk de best mogelijke dekking voor pc en console te bieden.

Written By
More from Vanessa Hale
Online mobiele gamemarkt 2020 Opkomende trends, vraag, groei
Online markt voor mobiele games Online Mobile Game Marktonderzoeksrapport presenteert een uitgebreide...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *