Eén spel van de eeuwigheid. Een land verwacht dat India het in een finale als geen ander tegen Australië zal opnemen

Eén spel van de eeuwigheid.  Een land verwacht dat India het in een finale als geen ander tegen Australië zal opnemen

Alex Davidson/ICC/Getty Images

India-aanvoerder Rohit Sharma en Australië-aanvoerder Pat Cummins voorafgaand aan de finale van de ICC Men’s Cricket World Cup.CNN

naar het gastland Indiëdit Wereldkampioenschap cricket Het was vanaf het begin gevuld met lagen van verwachtingen, druk en geschiedenis.

Het toernooi wordt zondag voltooid als ze in de finale tegenover Australië staan, 45 dagen nadat ze tegenover elkaar stonden in de openingswedstrijd van het toernooi.

India won gemakkelijk met zes wickets in die wedstrijd en domineerde sindsdien het binnenlandse toernooi met tien opeenvolgende overwinningen, wat de verwachtingen wekte in het cricketgekke land dat twaalf jaar heeft gewacht op een nieuwe eendaagse titel.

Aan de andere kant kwam het Australische kampioenschap weer tot leven na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden tegen India en Zuid-Afrika, voordat het acht wedstrijden op rij won om zich te kwalificeren voor de groepsfase en Zuid-Afrika te verslaan in de halve finales.

Robert Cianflon/Getty Images

Rohit Sharma en India zijn tot nu toe ongeslagen in dit toernooi.

“We willen tegen de beste spelen. Zij (India) zijn tot nu toe de beste in het toernooi geweest”, zei de Australiër Mitchell Starc voor de finale. “Daarom spelen we het spel.”

Cricket neemt een speciale en bepalende plaats in in het collectieve bewustzijn van India als nationale sport, waarbij het zijn associaties met het Britse kolonialisme laat varen en een symbool wordt van de toekomst van het land.

“Als Indiase cricketspeler heb je te maken met druk”, zei aanvoerder Rohit Sharma zaterdag tegen verslaggevers.

READ  Het meest geliefde en gehate videogamekarakter ter wereld, Striped

Het Narendra Modi Stadion met een capaciteit van 132.000 personen in Ahmedabad zal zondag bomvol zitten, waarbij bijna elke fan verwacht dat India zal winnen.

“Het is duidelijk dat het publiek erg eenzijdig zal zijn, maar in de sport is er niets bevredigender dan een grote menigte te horen zwijgen en dat is ons doel”, zei de Australische aanvoerder Pat Cummins zaterdag tegen verslaggevers, aldus het ICC.

“Je moet gewoon elk onderdeel van de finale omarmen… Je weet dat er in de aanloop lawaai zal zijn, meer mensen en meer aandacht, en dat je niet opgebrand kunt raken.”

Het Indiase team, onder leiding van coach Rahul Dravid, is een goed gecoachte en uitgebalanceerde eenheid geworden, waarbij hun top vijf bowlers een algemeen gemiddelde van 71,66 runs bijdroegen en een indrukwekkende tempo-aanval uitvoerden, samen met de bowling van Kuldeep Yadav en Ravindra. Jadeja.

De kern van het team is uiteraard Virat Kohli, wiens recordbrekende heldendaden zijn status als India’s talisman hebben bevestigd.

Hij sloeg een record in de 50e ODI-eeuw tegen Nieuw-Zeeland in de halve finale, waarmee hij het vorige cijfer van Sachin Tendulkar overtrof, en werd de hoogst scorende batsman in een WK voor mannen met 711 runs tot nu toe.

De weg van Australië naar de finale zorgde ook voor schitterende momenten, met als hoogtepunt Glenn Maxwell’s schitterende innings van 201 uit 128 ballen, waarmee hij de plaats van zijn ploeg in de knock-outfase veiligstelde, toen de nederlaag tegen Afghanistan zeker leek.

In de VS wordt de wedstrijd uitgezonden op WillowTV en ook beschikbaar via de ESPN+ app. Fans in India kunnen kijken op Star Sports Network, terwijl fans in Australië kunnen afstemmen op Fox Sports en Kayo.

READ  Draymond Green stuurt een grappige tweet naar NBA Finals Game 7 op Vaderdag

De volledige lijst met omroepen over de hele wereld kan worden bekeken hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *