Pranab Mukherjee in ziekenhuis, dochter Sharmistha Mukherjee herinnert zich de gelukkigste dag een jaar geleden

Pranab Mukherjee ontving afgelopen augustus de Bharat Ratna – de hoogste burgerlijke onderscheiding van het land. (Het dossier)

New Delhi:

De dochter van voormalig president Pranab Mukherjee, congresleider Sharmistha Mukherjee, heeft getweet over haar vader, wiens gezondheid kritiek blijft en in het ziekenhuis ligt. De toestand van de 84-jarige is “verslechterd”, zei het legerziekenhuis in Delhi dinsdagavond in zijn bulletin. Hij was positief getest op coronavirus toen hij maandag naar het ziekenhuis ging voor een nieuwe procedure. Later onderging hij een hersenoperatie voor het verwijderen van een stolsel.

Mukerjee herinnert zich de dag dat haar vader afgelopen augustus de hoogste burgerlijke onderscheiding van het land – de Bharat Ratna – ontving. Ze bedankte ook iedereen die haar vader een spoedig herstel wenste.

“Vorig jaar was 8 augustus een van de gelukkigste dagen voor mij toen mijn vader Bharat Ratna ontving. Precies een jaar later, op 10 augustus, werd hij ernstig ziek. Moge God doen wat het beste voor hem is en mij de kracht geven om beide geneugten te aanvaarden. en het verdriet van het leven met gelijkmoedigheid. Ik bedank iedereen oprecht voor hun zorgen, ‘schreef mevrouw Mukerjee vanmorgen op Twitter.

De uitreiking van de Bharat Ratna-prijs in de Rashtrapati Bhawan op 8 augustus vorig jaar werd bijgewoond door topleiders, waaronder premier Narendra Modi, die hem had geprezen als de ‘uitstekende staatsman van onze tijd’ toen de namen van de ontvangers in januari vorig jaar bekend werden gemaakt. .

“De voormalige president die op 10 augustus 2020 een levensreddende spoedoperatie voor hersenstolsel onderging, heeft geen enkele verbetering laten zien en zijn gezondheidstoestand is verslechterd. Hij krijgt nog steeds beademingsondersteuning”, zei het ziekenhuis dinsdag in een verklaring.

READ  Nummer 1 Tennessee verslaat Florida in SEC Championship-titelwedstrijd

De heer Mukherjee had maandag getweet dat hij positief was getest op COVID-19 en drong er bij mensen die de afgelopen week met hem in contact waren gekomen op aan om zichzelf te isoleren en zich te laten testen op het nieuwe coronavirus.

Kort na het nieuws van zijn ziekenhuisopname stroomden er vanuit verschillende hoeken wensen binnen voor zijn vroege herstel en een aantal leiders stuurden hun wensen op Twitter. President Ram Nath Kovind sprak maandagavond ook met Sharmistha Mukherjee en informeerde naar zijn gezondheid.

Minister van Defensie Rajnath Singh bezocht maandag het R & R-ziekenhuis en informeerde naar de gezondheid van de voormalige president. Meneer Singh was ongeveer 20 minuten in het ziekenhuis. Congresleider Rahul Gandhi stuurde ook zijn beste wensen naar de voormalige president en wenste hem een ​​spoedig herstel.

geh9tv78

Ondertussen 72 uur yajna werd dinsdag georganiseerd in de voorouderlijke plaats van Pranab Mukherjee in het Birbhum-district in West-Bengalen, meldde persbureau PTI. Zijn zus en andere leden van de familie hebben naar verluidt voor hem gebeden in hun woning in Birbhum’s Kirnahar.

(Met input van PTI)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *