Een tool over een door AI gegenereerde realtime versie van “GTAV”

Vorige maand heb je misschien gezien dat een groep onderzoekers een machine learning-systeem heeft gemaakt dat de manier waarop bestanden worden weergegeven kan veranderen. Grand Theft Auto V in iets Het ziet er bijna realistisch uit. Het blijkt dat rond dezelfde tijd een andere groep AI-enthousiastelingen werkte aan iets dat nog indrukwekkender was met betrekking tot de Rockstar open-wereldtitel. Op vrijdag deelde YouTuber Harrison Kinsley een video Pronken met GAN Theft Auto, wat een neuraal netwerk is dat een uitvoerbare uitbreiding van kan maken Grand Theft Auto VDe gamewereld op zich.

Kinsley en zijn medewerker Daniel Kukieła maakten GAN Theft Auto met GameGAN, dat ze vorig jaar opnieuw hebben gemaakt. backman Door tijdens het spel een andere AI te zien spelen. GameGAN is, zoals de naam al doet vermoeden, een generatief vijandig netwerk. Elke GAN bestaat uit twee concurrerende neurale netwerken: een generator en een karakteristiek. De generator wordt getraind op een voorbeelddataset en vervolgens gevraagd om inhoud te produceren op basis van wat hij heeft gezien. In de tussentijd zal de discriminator de output van de generator vergelijken met de originele dataset, terwijl hij zijn tegenhanger “traint” voor de inhoud van de output die het dichtst bij het bronmateriaal ligt.

“Elke pixel die je hier ziet, wordt tijdens het spelen gegenereerd vanuit een neuraal netwerk”, zegt Kinsley in de video. “Neuraal netwerk is het hele spel. Er zijn hier geen regels geschreven door ons of door من [RAGE] motor.”

GAN-training is een zeer GPU-intensieve taak. NVIDIA leende Kinsley a DGX A100. Station computer om het project te realiseren. Het systeem wordt geleverd met vier van het bedrijf A100 GPU’s AMD Server 64 core-CPU. Kinsley en Kukiea gebruikten al deze rekenkracht om 12 op regels gebaseerde kunstmatige intelligenties tegelijkertijd uit te voeren. Deze programma’s zullen hetzelfde stuk snelweg rijden en de gegevens verzamelen die een neuraal netwerk nodig heeft om zijn eigen spelwereld te creëren. De twee ontwikkelden ook super kunstmatige intelligentie om de output van het neurale netwerk op te schonen, zodat het er niet te korrelig uitziet.

READ  H-1B verbod schaadt Amerikaanse economie, scheidt gezinnen: 174 Indiërs dienen een rechtszaak aan

Zoals je in de video kunt zien, ontwerpt het netwerk een verbazingwekkend aantal systemen uit de game. Terwijl de auto beweegt, bewegen de schaduw eronder en de weerspiegeling van de zon op de achterruit. De verre bergen zijn ook dichtbij. Dit is niet iets wat Kinsley noodzakelijkerwijs verwachtte van AI toen hij en Kukiea voor het eerst AI begonnen te trainen.

De gameplay heeft ook een dromerige kwaliteit en dit is deels te wijten aan het feit dat het neurale netwerk niet elk aspect ervan repliceert GTA V Helemaal. Ten eerste zorgt de aanrijding voor een probleem. Kinsley zegt dat er een geval was waarin hij een tegemoetkomende politiekruiser in tweeën zag splitsen, net toen hij op het punt stond tegen zijn auto te botsen.

Als je GAN Theft Auto zelf wilt ervaren, hebben Kinsley en Kukiea het project geüpload naar github. Ze zeggen dat de meeste computers de demo zouden moeten kunnen draaien.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Aubrey Mason

4 kinderen geïdentificeerd onder slachtoffers van vliegtuigcrashes met Air India Express

Volgens K Gopalakrishnan, een hoge ambtenaar van het district Malappuram, waren alle...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *