Wat als: Elder Scrolls 6 is eigenlijk exclusief voor Xbox

Het is nu niet moeilijk voor te stellen, toch? het was gewoon eind vorig jaar Dat Todd Howard van Bethesda moeite heeft gehad om zich een toekomst voor te stellen waarin The Elder Scrolls 6 beperkt zal zijn tot Microsoft-platforms, en nu is Starfield bevestigd als exclusief voor Xbox en pc. De partijlijn is enigszins veranderd: de mogelijkheid om zich te concentreren op specifieke platforms voor Starfield “zou een beter product zijn”, zei Howard. telegraaf.

Zelfs in september, net toen Microsoft’s $ 7,5 miljard overname van Bethesda’s moederbedrijf ZeniMax Media werd aangekondigd, Howard wees De geschiedenis van het werken met Microsoft aan exclusieve producten zoals Morrowind. Het schrift hing aan de muur. Dus wat als dat echt is gebeurd? Wat gebeurt er in Oblivion als, of waarschijnlijker wanneer, Bethesda aankondigt dat The Elder Scrolls 6 exclusief is voor Xbox en pc?

We beginnen met de avond van de aankondiging, op wat ik ongegrond verwacht is E3 2023. Fans zijn al vijf jaar verstoken van officiële informatie over The Elder Scrolls 6, dus de stemming voor de Bethesda-sectie van de Xbox Games Showcase is meer frustratie dan hype. Trouwens, Starfield was geweldig.

Pete Hines geeft een kort verslag van wat Bethesda van plan is, met seizoensupdates voor Fallout 76 en Elder Scrolls Online, en de verrassende komst van enkele andere Bethesda-games op Xbox Game Pass – Dat klopt, je kunt eindelijk Wayne Gretzky Hockey en de mobiele Elder Scrolls Travel-serie spelen op je geavanceerde gaming-pc.

De show lijkt voorbij, maar er is natuurlijk nog iets anders te laten zien. Todd arriveert, er is een spelpresentatie van 30 minuten en het publiek mist hem. Sluipend naar het einde is er een stilstaand beeld van het logo van de game met de Game Pass-badge en een lijst met platforms onderaan. Xbox-serie X | S, Windows 11 PC (gebaseerd op recente lekken) en Xbox Cloud Gaming. Geen playstation.

READ  Er wordt gezegd dat er een Wu-Tang Clan fantasy role-playing game in de maak is

Dat hebben ze echt gedaan, godverdomme.

De directe gevolgen zijn niet mooi. Boze PS5-bezitters gaan naar Metacritic om elke Bethesda-game die ze kunnen bedenken te beoordelen, en een petitie van Change.org met de titel “Stop Microsoft’s Consumer Crusade” wint aan kracht. Veel YouTubers beloven nooit The Elder Scrolls 6 op hun kanalen te coveren, maar kiezen ervoor om controverses te dekken In de omgeving van het spel. Er is veel lawaai, maar de verkoop van Xbox Series X en S begint stilletjes te stijgen.

Bethesda Xbox Game Pass

In de komende maanden zullen we talloze Reddit-berichten en geruchten zien die speculeren over de LinkedIn-profielen van de ontwikkelaars die aan de game werken – elke vermelding van de PS5 zou voldoende zijn om te speculeren dat TES 6 de Uiteindelijk Komt naar andere platforms.

Het is onwaarschijnlijk dat Phil Spencer een thuis zal vinden voor Game Pass op PS5

Officieel is dat niet zo. Er is geen werkende Nintendo Switch- of PS5-poort en Alexa kijkt er niet naar. Het gesprek gaat over Xbox Game Pass.

Terug in de begindagen van de overname, tijdens a Bethesda X Microsoft Round Table Live StreamingPhil Spencer zei: “Het gaat erom je geweldige exclusieve games te brengen die worden geleverd op de platforms waar Game Pass is.” Hoe zit dat dan, Sony? Spencer zei al dat “sta open voor die discussies‘, maar Sony’s reactie was een beetje verward.

PS5 en PS4 zijn samen mager

Hoewel Sony nooit rechtstreeks commentaar heeft gegeven op het idee dat Xbox Game Pass naar PS5 komt, zei Jim Ryan dat hij het niet als een levensvatbaar bedrijfsmodel ziet. Praten met GamesIndustry.bizRyan zei dat Sony “niet de weg zal gaan om nieuwe titels in een abonnementsmodel te stoppen. Deze games kosten miljoenen dollars, meer dan $ 100 miljoen om te ontwikkelen. We zien dat gewoon niet als duurzaam.”

Het duurde niet lang voordat geruchten de ronde deden dat Sony alleen aan het werk was Showdown voor Xbox Game Pass. Dus wat het officiële plan ook is, er zijn geen aanwijzingen dat Phil Spencer een plek zal vinden voor Game Pass op PS5.

Maar de hoop is nog steeds verloren. Op E3 2021, voordat de consoleoorlogen uitbraken, Xbox bevestigd Het heeft gewerkt aan het brengen van Xbox Game Pass naar Smart TV’s via xCloud-streamingtechnologie.

Xbox Series X-demo explodeerde

Op voorwaarde dat je een smart-tv en een goede internetverbinding hebt, misschien tegen 2024 – de releasedatum van de Elder Scrolls 6 die je net hebt uitgevonden – heb je Sony helemaal niet nodig om op Xbox Game Pass te vertrouwen. Je hoeft de console niet eens aan te zetten. Geruchten dat Xbox zijn eigen streaming-apparaten zal uitbrengen Het heeft zijn vruchten afgeworpen – dus nu kunnen PS5-gebruikers kiezen voor Elder Scrolls 6 op hun Game Pass-abonnement, gebundeld met een glimmende nieuwe xCloud-stick.

En dat is de ingebeelde conclusie van al dit exclusieve geklets: TES 6 zal vrijwel zeker exclusief voor pc en Xbox zijn, maar tegen de tijd dat de lanceringsdag begint, zal het de consumenten niet veel beïnvloeden. Het zal Sony veel beïnvloeden, maar als de toekomst echt in cloud-gaming ligt, hoeven Sony-fans zich echt geen zorgen te maken.

{“outline”: {“page: {“content”: {“title”: “what if: The Elder 6 scripts is eigenlijk exclusief voor Xbox”, “type”: “feature”, “category”: “the greatest – scrolls-vi “},” gebruiker “: {” loginstatus”: false},” game “,” publisher “:” Bethesda Softworks “,” genre “:” RPG “,” title “:” The Elder Scrolls VI” , “types”:[“RPG”]}}}}

READ  Xbox Game Pass voor pc verdubbelt zijn prijs: moet je annuleren of behouden?

Written By
More from Max Mcgee
Assassin’s Creed Valhalla Hotfix buiten Ostara Festival, “permanente oplossing” volgende week
Sommige gratis content in Assassin’s Creed Valhalla breekt een open wereldgame voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *