Eerste atleet van Tokyo Games opgenomen in ziekenhuis met COVID-19

Het organisatiecomité van de Paralympische Spelen zei donderdag dat een buitenlandse Paralympische atleet in het ziekenhuis was opgenomen nadat hij COVID-19 had opgelopen, het eerste geval in zijn soort onder atleten op de Olympische Spelen van Tokio of de Paralympische Spelen.

Commissiewoordvoerder Masanori Takaya zei op een persconferentie dat de atleet, die dinsdagavond naar het ziekenhuis werd gebracht, niet in een “ernstige toestand” verkeert.

Donderdag bevestigde de commissie nog 13 gevallen van COVID-19 die verband houden met de Paralympische Spelen, waardoor het cumulatieve totaal van 12 augustus op 275 komt.

Een medische onderzoekskamer in het Olympische en Paralympische atletendorp in Tokio voor mensen met koorts wordt op 20 juni 2021 aan de media getoond, uit angst voor besmetting met het coronavirus. (kyudo) == kyudo

De woordvoerder van het Internationaal Paralympisch Comité, Craig Spence, zei dat de Belgische rolstoeltennisser Joachim Gerrard naar het ziekenhuis werd gebracht nadat hij in het atletendorp was flauwgevallen, mogelijk als gevolg van een hartprobleem.

De 32-jarige Gerrard kwam weer bij bewustzijn en kon vragen beantwoorden nadat hij woensdagavond naar het ziekenhuis was gebracht, volgens een verklaring van het Nationaal Paralympisch Comité van België.

Gerrard nam deel aan de Paralympische Spelen van Tokio en verloor maandag in de kwartfinales van het herendubbel in de derde ronde.

De 17-daagse Olympische Spelen eindigen op 8 augustus en de 13-daagse Paralympische Spelen eindigen op zondag.

De Tokyo Games worden grotendeels zonder toeschouwers gehouden te midden van een nieuwe golf van COVID-19-infecties en in een tijd waarin de Japanse hoofdstad en vele andere regio’s van het land in een noodtoestand verkeren.

READ  De vriendschap met Azeroth eindigde en nu is Final Fantasy XIV mijn beste vriend

More from Madison Garrett

Rachel Balkovich gaat de Game of the Future 2021 coachen

Rachel Balkovic drukte de telefoon tegen haar oor en nam de informatie...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *