Eerste editie van de European Life Goals Games volgend jaar in Utrecht | NU

Utrecht is geselecteerd om volgend jaar van 20 tot en met 26 september de European Life Goals Games (ELGG) te organiseren. Voor het evenement komen vierhonderd deelnemers uit tien Europese landen naar Utrecht.

Eind juni ontving de gemeente een uitnodiging om zich aan te melden en is inmiddels verkozen tot organiserende gemeente. De ELGG is een nieuw zevendaags sportevenement georganiseerd door stichting Life Goals. Het evenement is primair bedoeld voor mensen in een kwetsbare positie, zoals daklozen, statushouders, verslaafden, zwerfjongeren, tienerouders, ex-gedetineerden en mensen met psychische problemen.

De gemeente hoopt dat het evenement kan bijdragen aan meer begrip voor en zichtbaarheid en participatie van deze groepen mensen. De gemeente wil samen met lokale organisaties ook nationale en internationale kennis delen over de aanpak van deze doelgroepen.

Het evenement vindt plaats op het Jaarbeursplein. De gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar, waarvan 30.000 euro uit de subsidieregeling Sportevenementen en 20.000 euro uit het programma Jeugd, Zorg en Veiligheid.

De ELGG wordt georganiseerd met steun van het Erasmus + programma van de Europese Unie. Volgens de gemeente past het evenement binnen het thema Inclusieve Sporten en bewegen van het Sportakkoord Utrecht.

READ  Unlock3: What Will Reopen, What Stays Shut
Written By
More from Aubrey Mason

Niet verteld Assembly Session Agenda

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot leidde vrijdag een protest bij de Raj...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *