Eerste voetbalwedstrijd met fans die nog moet worden verkocht: ‘Het gaat niet snel’

“Sommige mensen vinden de omstandigheden en de parameters erg moeilijk”, zegt Luke Te Reilly, directeur Sociale Zaken en Ondersteuning bij NEC Football Club. Zijn club speelt zondag tegen de Graafschap en voor het eerst sinds oktober mag er weer publiek zijn.

Haast je niet

Het is een testevenement, want er wordt gekeken of en hoe binnenkort weer evenementen met het publiek georganiseerd kunnen worden, zoals een voetbalwedstrijd of een concert.

Terwijl het stormde met opnames van andere Testevenementen (waaronder een dansfeest, concert en popmuziekfestival), was dat bij de voetbalwedstrijd op zondag niet het geval. Zondag is er in het stadion plaats voor 1.500 mensen, maar tot nu toe zijn dat er minder dan 1.000.

In de eerste plaats is het de beurt aan de abonnementhouders om zich in te schrijven. “De wedstrijd is nog niet verkocht en ik weet niet of dat zal gebeuren”, zegt Te Riley. “Maar zelfs als we een publiek hebben van minder dan 1.500 mensen, kunnen we zoeken naar veilige vormen van voetbalwedstrijden met het publiek.”

Test twee keer

T.Real vindt de acties voor sommige supporters te ver. Voetbalfans die de wedstrijd in het stadion willen bijwonen, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Zij zouden moeten PCR-test niet langer dan 48 uur voor de wedstrijd Te doen. Alleen negatieve testpersonen mogen deelnemen.
  • Kwetsbare groepen mogen niet deelnemen Voor een testevenement
  • Bij het invoeren van een Temperatuurmeting en gezondheidsonderzoek Gebaseerd op de vragen. Als de temperatuur te hoog is, wordt deze persoon niet binnengelaten.
  • Vijf dagen Na nog een PCR-test
  • Deelnemers aan testevenementen wordt ook aangeraden om tot tien dagen na de wedstrijd te blijven Vermijd contact met mensen uit hoogrisicogroepen, Of totdat de PCR-test negatief wordt na vijf dagen competitie.
READ  Hackers maken misbruik van de cyberaanval in de pijplijn van de kolonie om phishing te misleiden

T.Real gelooft dat alles samen een barrière kan zijn voor supporters. “Sommige mensen vinden het moeilijk om twee keer te testen en het kan ook moeilijk zijn als je iemand met een slechte gezondheid in je omgeving hebt.”

Geniet thuis van het kijken

Er is ook een andere mogelijke verklaring voor het feit dat de tickets nog niet zijn verkocht. “Zondag wordt de wedstrijd live uitgezonden. Mensen denken misschien: ik kijk er thuis met mijn gezin naar.”

Alle supporters die zondag aanwezig willen zijn, dienen de app vooraf te downloaden. Ze krijgen informatie over de middagsessie en kunnen een PCR-test inplannen.

Bewegingssensor

Als ze bij het veld komen, krijgen ze allemaal een bewegingssensor, zodat het dan precies duidelijk wordt hoeveel contact ze met elkaar hebben gehad en waar ze renden.

De deelnemers worden opgedeeld in zes verschillende “bubbels”, waardoor het publiek op verschillende manieren wordt gefotografeerd. Elke groep heeft verschillende regels en mogelijkheden. Alle “bubbels” hebben een eigen ingang en toiletruimte, en het publiek van de ene bubbel komt niet in contact met die van een andere.

In ieder geval 1.500 mannen

Een woordvoerder van Fieldlab, de organisatie die testevenementen lanceert, vertelde RTL Nieuws dat het verwacht dat er zondag slechts 1.500 mensen in het stadion zullen zijn.

“We zijn begonnen met seizoenskaarthouders, maar als we op deze manier geen 1.500 mensen bereiken, kunnen we ook andere voetbalfans de mogelijkheid geven om zich in te schrijven.”

Met 500 mensen in het theater

Eerder deze week heb ik al experimenten gedaan met een ander testevent. 500 mensen kwamen samen in Utrecht voor een congres. Dit was even wennen, zoals je kunt zien in de onderstaande video:

READ  LIVE | Bekijk het huis van een egel

More from Madison Garrett

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Het vinden van een mooie achtergrond kan net zo eenvoudig zijn als...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *