Eilandbewoners begrijpen de beslissing van Bruins-ster Tuukka Rask om zich af te melden

Eilandbewoners begrijpen de beslissing van Bruins-ster Tuukka Rask om zich af te melden

Bruins-ster Goaltender Tuukka Rask nam zaterdagmiddag plotseling geen deel aan de play-offs van 2020, onder vermelding van familiale redenen. Voor NHL-spelers was het een herinnering aan hoeveel ze opofferen om hun leven te ontwortelen om te concurreren in een geïsoleerde bubbel.

Rask kondigde zijn beslissing aan via een officiële teamverklaring, enkele uren voordat de Bruins het ijs veroverden tegen de Hurricanes voor Game 3, met een 1-1 gelijkspel in de eerste ronde. Eilandbewoners-kapitein Anders Lee, wiens dochtertje Ruby in maart werd geboren, gaf Rask de eer dat hij de kracht had om zo’n moeilijke beslissing te nemen.

“Kijk, ik ken Tuukka niet persoonlijk, maar hij neemt de beste beslissing voor zichzelf en zijn gezin”, zei Lee zaterdagmiddag tijdens een Zoom-oproep. “Ik denk dat dat veel kracht vergt om dat te doen in deze situatie waarin hij er wil zijn voor zijn teamgenoten, en ze maken een run, en dat is hetzelfde voor de familiejongens aan onze kant. Het is moeilijk om weg te zijn van het gezin en je kinderen. ” Je moet je best doen, alle FaceTimes en in contact blijven, het is niet gemakkelijk.

“Ze konden ons niet beter steunen, we zijn gezegend genoeg dat we deze kans hebben om hier te komen spelen. Hoewel het moeilijk is om weg te zijn van onze families, hebben we hier allemaal een gemeenschappelijk doel: iets nastreven waar we ons hele leven aan hebben gewerkt. Vrij bijzondere tijd, maar tegelijkertijd kan het moeilijk zijn om niet bij je familie te zijn en ze niet te kunnen zien. “

READ  Metroid Surprise lekt voor E3 2021
Tuukka Rask staat eerder dit seizoen tegenover de eilandbewoners.
Tuukka Rask staat eerder dit seizoen tegenover de eilandbewoners.Paul J. Bereswill

De 33-jarige Rask en zijn vrouw Jasmiina Nikkila hebben onlangs een dochtertje gekregen en hebben twee andere jonge meisjes. Rask is de eerste speler die zich afmeldt sinds de competitie vorige maand zijn postseason begon te houden in twee bubbelomgevingen in Edmonton en Toronto. Andere spelers hebben zich afgemeld voordat het toernooi begon.

Islanders-coach Barry Trotz zei dat het management veel discussies had over het terugkeren om te spelen in de bubbelsituatie. Spelers werden aangemoedigd om serieus met hun familie te praten om duidelijk te maken dat deze play-offs voor 2020 een uitstel van één tot drie maanden zouden kunnen zijn.

“Dat is grondig besproken met onze leiderschapsgroep en ons team als geheel”, zei Trotz. “Ik denk dat Lou voor iedereen heel duidelijk was dat de toewijding er moest zijn en zo niet, doe het dan eerder vroeg dan laat. Daar hebben we het over gehad en onze spelers begrijpen het. We hebben een heel goed stel echtgenotes en vriendinnen die het proces begrijpen van toewijding aan hockey. “


Coach Barry Trotz koos ervoor om zijn defensieve paren te mixen en matchen tijdens de 5-2 Game 2-overwinning van vrijdag, in de hoop zo effectief mogelijk te matchen met de hoofdsteden. De gebruikelijke paren van Adam Pelech-Ryan Pulock, Devon Toews-Scott Mayfield en Andy Greene-Nick Leddy werden al snel door elkaar gehaald in de eerste periode van Trotz ‘poging om elk momentum dat Washington kon opbrengen te onderdrukken. Pelech zag enige tijd met Greene, die zijn vijfde wedstrijd op rij speelde in de plaats van Johnny Boychuk, en Leddy werd gekoppeld aan Mayfield en Pulock. Toews had ook een aantal diensten met Pulock.

READ  Hoogtepunten: consoles en games van de volgende generatie | Weekoverzicht

“Soms is het situationeel, in termen van het spel, de power plays, penalty kills, we hebben bepaalde match-ups,” zei Trotz. “Soms reageer je op wat het andere team doet en hoe je team reageert als de ene man het spel misschien niet heeft dat je dacht, je misschien een andere man verheft, een andere naar beneden haalt. Of je krijgt snelheid tegen snelheid, grootte tegen grootte, er zijn verschillende redenen voor en verschillende situationele dingen.

“Iedereen heeft een rol, we proberen hen een rol te geven voor het seizoen en ook tijdens wedstrijden en series. We hebben net jongens verplaatst waarvan we denken dat ze gaan en misschien die avond de benen hebben, misschien een betere match. “

Written By
More from Aubrey Mason

Prabhas onthult de eerste blik op zijn volgende film getiteld Radhe Shyam op de 5e verjaardag van de release van Baahubali

Prabhas en Pooja Hegde’s eerste blik van Radhe ShyamInstagram Acteur Prabhas heeft...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *