Elon Musk’s Starlink ziet de gemiddelde downloadsnelheid dalen naarmate meer gebruikers meedoen

Satelliet-internetservice van Elon Musk starlink Het heeft veel opwinding gewekt over zijn vermogen om internetconnectiviteit te bieden aan enkele van de meest afgelegen delen van de wereld, maar als het thuis in de VS serieus genomen wil worden, wil je misschien de recente daling van het gemiddelde opmerken download snelheden.

Uit een rapport van Ookla, een website die de snelheid van internetserviceproviders test, blijkt dat de downloadsnelheden van Starlink, eigendom van SpaceX Corp. afgenomen tot een gemiddelde van 87 Mbps in het derde kwartaal, tegen 97 Mbps drie maanden eerder.

Elon-satellieten vertragen en Ookla zegt dat een mogelijke reden voor de daling van de snelheden is dat ze meer klanten toevoegen dan ze kunnen bijhouden. De service heeft momenteel ongeveer 140.000 gebruikers, tegen 100.000 in augustus 2021.

Het goede nieuws voor Starlink is dat het nog steeds een voorsprong heeft op zijn satellietconcurrenten Hughes Network Systems LLC en Viasat Corp. Beide services zijn meer dan vier keer langzamer, met een snelheid van iets minder dan 20 Mbps.

Het is ook vermeldenswaard dat Starlink grote ambities heeft om zijn satellietconstellatie uit te breiden. Op dit moment zijn er ongeveer 1.700 in een baan om de aarde, maar het is van plan om uiteindelijk meer dan 30.000 in de lucht te krijgen, en op dat moment belooft het dat het in staat zal zijn om zeer snelle communicatie te bieden. Ookla zegt dat Starlink van plan is om in 2022 36 meerdere Gen2-satellieten te lanceren.

Starlink heeft ook geen prestatieproblemen als het gaat om andere regio’s over de hele wereld. Ookla zei dat de Starlink-verbinding van Canada zo snel is dat het een levensvatbaar alternatief is voor vast breedband, en in veel delen van het land zelfs sneller dan lokale diensten.

READ  Imperium Global: AANVULLENDE AANKONDIGING BESCHIKBARE TRANSACTIELICENTIEOVEREENKOMST MET BETREKKING TOT MOBIELE GAME-ACTIVITEITEN

Ookla zei dat de downloadsnelheden van Starlink ook sneller waren dan de beste vaste breedbanddiensten in het VK, Frankrijk, Duitsland en Nieuw-Zeeland.

Natuurlijk is niet alleen snelheid, maar ook prijsstelling van invloed op de bereidheid om te dienen, en hoewel Starlink in de VS en Canada concurrerend lijkt, zijn de meeste Europeanen het daar niet mee eens. Starlink kost bijvoorbeeld € 99 ($ ​​112) per maand in Frankrijk, terwijl de meeste aanbieders van vast breedband beginnen bij € 30 of minder.

Foto: starlink

Toon uw steun voor onze missie door lid te worden van de Cube Club- en Cube Event-gemeenschap van experts. Word lid van de community die Amazon Web Services en Amazon.com CEO Andy Gacy, Dell Technologies oprichter en CEO Michael Dell, Intel CEO Pat Gelsinger en nog veel meer prominente persoonlijkheden en experts omvat.

Written By
More from Eda Greene
Among Us was in oktober ‘s werelds meest gedownloade mobiele game
Afbeelding via Innersloth Voor de tweede maand op rij Onder ons werd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *