Emulator maakt 4K-weergave van PlayStation 1-games op Xbox Series X mogelijk | S.

Een poort voor de originele PlayStation-game-emulator, DuckStation, is nu beschikbaar om handmatig te installeren op Xbox Series X-consoles | S. Gamers kunnen nu niet alleen PS1-games spelen op de nieuwste Xbox-consoles, maar DuckStation heeft ook de mogelijkheid om games op te schalen naar native 4K met 60 frames per seconde.

Zoals eerder opgemerkt VGCYouTuber Modern Vintage Gamer liet zien hoe je DuckStation op Xbox-consoles kunt spelen. DuckStation geeft gamers ook de mogelijkheid om True Color Rendering in te schakelen, waardoor het witte ruis-galmeffect dat de originele PlayStation had, wordt uitgeschakeld. Bovendien kan textuurfiltering worden ingeschakeld, waardoor getextureerde texturen op 3D-objecten er vloeiender uitzien naarmate ze groter worden.

DuckStation kan ook het kromtrekken van de stof corrigeren, wat optreedt wanneer rechte randen kromtrekken of trillen terwijl de camera over de scène beweegt. Dit is een veelvoorkomend probleem in PS1-games en wordt vooral waargenomen in intense 3D-games zoals Metal Gear Solid.

Standaard draaien games ongeacht hun oorspronkelijke framesnelheid. Dit om problemen te voorkomen, omdat deze titels niet op 60 fps zouden draaien. DuckStation heeft gewoon de mogelijkheid om de gesimuleerde CPU te overklokken. Modern Vintage Gamer stelt dat DuckStation onlangs een poort heeft gekregen voor Universal Windows Platform Xbox, en als gevolg daarvan kunnen PS1-titels nu worden geëmuleerd op consoles zoals Xbox Series X | S.

De simulator is duidelijk niet het officiële gebruik van deze consoles. Als je DuckStation wilt gebruiken, moet je Xbox Series X | S in de ontwikkelaarsmodus en installeer vervolgens de emulator handmatig. Het zou in principe moeten werken als een ontwikkelkit.

READ  Apex Legends bevestigt het fenomenale negende seizoen van Nerf voor één personage

Written By
More from Lesley Curry

De animatieserie, gebaseerd op het spel

Van Ark: The Animated Series. Beeld: Studio Wildcard Met Gerard Butler in...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *