Engeland moet mogelijk kiezen tussen pubs of scholen, zegt gezondheidsexpert

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Dr. Joseph Varon, de Chief Medical Officer van het United Memorial Medical Center in Houston, komt thuis na een lange dag werken. Callaghan O’Hare / Reuters

Dr. Joseph Varon heeft in maanden geen vrije dag gehad.

Vrijdag was zijn 134e opeenvolgende dag die de coronaviruseenheid leidde in het United Memorial Medical Center in Houston.

“Als je me vraagt ​​hoe ik in godsnaam 134 dagen onafgebroken heb kunnen overleven, dan is het adrenaline,” zei hij. ‘Maar ik gebruik dampen. Het is zwaar.”

En vorige week was zijn zwaarste tot nu toe. Omdat Houston te maken kreeg met een golf van gevallen in Covid-19, tekende hij meer overlijdensakten dan hij ooit in zijn carrière heeft gedaan.

‘Er gingen elke dag mensen dood’, zei hij.

Varon en zijn team nemen tijdens een dagelijkse vergadering de patiëntendossiers door.
Varon en zijn team nemen tijdens een dagelijkse vergadering de patiëntendossiers door. “Ik ben bang dat ik op een bepaald moment een aantal zeer serieuze beslissingen zal moeten nemen”, zei Varon in juli. “Ik begin het idee te krijgen dat ik niet iedereen kan redden.” Callaghan O’Hare / Reuters

De werkdag van Varon begint vroeg. Rond 04.30 of 05.00 uur gaat hij naar het ziekenhuis en gaat rechtstreeks naar de coronavirus-eenheid, waar hij en zijn team de casus van elke patiënt doornemen.

Dan begint hij de rondes te maken.

“Hij is overal bij betrokken en heel erg persoonlijk”, zegt de fotograaf Callaghan O’Hare, die hem de afgelopen maand meerdere keren heeft geschaduwd. ‘Hij gaat met mensen op het bed zitten, knuffels geven en een praatje maken. Het is ongelooflijk om naar te kijken. ‘

De zorg voor de coronaviruspatiënten duurt elke dag minimaal 10 uur, zei Varon. Daarna ontmoet hij zijn andere patiënten in het ziekenhuis – degenen die geen coronavirus hebben.

‘Als ik geluk heb, kom ik’ s avonds voor tien uur thuis. Als ik geen geluk heb, wat meestal het geval is, kom ik rond middernacht thuis ”, zei hij.

Lees hier meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *