Epic Games voegt een gratis cross-play overlay-tool toe aan consoles

Epic Games voegt een gratis cross-play overlay-tool toe aan consoles

Vorig jaar bracht Epic Games een reeks tools voor pc uit, gericht op cross-play, die nu hun weg naar consoles beginnen te vinden. Vanaf vandaag, een Gratis overlay Het werd uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation en Xbox.

Het enige wat ontwikkelaars hoeven te doen is de SDK downloaden voor Epische online serviceslog in en configureer vervolgens de instelling in de ontwikkelaarsportal.

“Met toegevoegde ondersteuning voor grote consoleplatforms, stelt Epic Online Services je nu in staat om meer spelers te verbinden met een enkele overlay”, schreef Epic.

Met een overlay kunnen spelers spelen met iedereen die een ander exemplaar van dat spel bezit. Op pc betekende dit dat spelers die de Steam- of Epic Games Store-versie van een bepaalde titel hadden, konden spelen, ongeacht in welke winkel ze de game kochten.

Nu deze functie is uitgebreid naar consoles, zegt Epic dat de overlay “een alomtegenwoordige manier biedt om spelers te authenticeren [and] Vereenvoudigd vriendenbeheer… Ontworpen om compatibel te zijn met lokale platformvereisten. “

“Iedereen die een game heeft ontwikkeld door te spelen, weet dat er veel elementen zijn die ervoor zorgen dat het vloeiend aanvoelt”, vervolgde ze. “Met behulp van een overlay kan elke game spelers in staat stellen om op alle platforms in te loggen op hun Epic Games-account en gemakkelijk met hun vrienden te communiceren.”

Vorig jaar verklaarde Simon Alaeys, directeur van online services van Epic, dat cross-play een zegen zou kunnen zijn voor de branche. Destijds merkte hij op dat de functie tot meer spelers zou kunnen leiden als het vanuit het oogpunt van de gebruikersinterface gemakkelijker was om contact te maken met vrienden, en de ontwikkeling van deze overlay leek te zijn gedaan met die overtuiging in gedachten.

READ  Het Beste USB Stick Recensie 2021

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *