New York City verbiedt het downloaden en gebruiken van TikTok op apparaten die eigendom zijn van de stad

New York City verbiedt het downloaden en gebruiken van TikTok op apparaten die eigendom zijn van de stad

New York City heeft het downloaden en gebruiken van TikTok op alle apparaten die eigendom zijn van de stad verboden nadat uit een beoordeling door het NYC Cyber ​​Command bleek dat de app een “beveiligingsbedreiging vormde voor de technische netwerken van de stad”.

De richtlijn verbiedt het gebruik van de app, evenals toegang tot de TikTok-website en videohostingservice. Stadsmedewerkers die de app momenteel gebruiken, moeten deze binnen 30 dagen verwijderen van apparaten die eigendom zijn van de stad.

Het verbod is uitgevaardigd om de gegevens van de stad te beschermen en mogelijke cyberbeveiligingsrisico’s te voorkomen die samenhangen met het gebruik van de populaire app voor het delen van video’s.

“Hoewel sociale media geweldig zijn om New Yorkers met elkaar en met de stad te verbinden, moeten we ervoor zorgen dat we deze platforms altijd op een veilige manier gebruiken”, zei een woordvoerder van de gemeenteraad in een verklaring aan de Daily News. “NYC Cyber ​​​​Command onderzoekt en verbetert regelmatig proactieve maatregelen om de gegevens van New Yorkers veilig te houden.”

Een vertegenwoordiger van het platform reageerde woensdagmiddag niet direct op een verzoek om commentaar van de Daily News.

Het verbod is in overeenstemming met de richtlijnen van het Amerikaanse Office of Management en Budget voor het gebruik van apps door nationale en federale overheidsinstanties “Er is geen TikTok op de wet op de overheidsapparaten”, Uitgegeven onder de Consolidated Appropriations Act van 2023.

Verschillende staten hebben het gebruik van de app op apparaten die eigendom zijn van de overheid verboden.

READ  Chandigarh PGT Admit Card 2024 uitgebracht op chdeducation.gov.in; Download hier

In mei werd Montana de eerste staat die een volledig verbod op het gebruik van het platform invoerde. Het verbod, dat op 1 januari 2024 ingaat, verhindert dat TikTok in de staat actief is en voorkomt dat app-winkels gebruikers in Montana toestaan ​​het te downloaden.

De Republikeinse gouverneur Greg Gianforte noemde de actie “de meest beslissende actie van welke staat dan ook om de privégegevens en gevoelige persoonlijke informatie van inwoners van Montana te beschermen tegen het verzamelen door de Chinese Communistische Partij.”

TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, heeft een rechtszaak aangespannen om het eerste verbod in het land ongedaan te maken. De rechtszaak stelt dat de wet een ongrondwettelijke schending is van de vrijheid van meningsuiting en gebaseerd is op speculaties dat de Chinese overheid toegang heeft tot de gegevens van gebruikers.

Met News Wire-services

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *