Epic Games wil Fortnite niet op Xbox Cloud Gaming • Eurogamer.net

Fortnite-specialist Epic Games heeft gezegd dat het niet wil dat de populaire Battle Royale-game beschikbaar is op Xbox Cloud Gaming.

In opmerkingen gemaakt als onderdeel van de lopende rechtszaak tegen Epic v Apple, gerapporteerd door de randXCloud werd gezien als een concurrent, zei zakelijk leider Epic Joe Kreiner.

Kreiner zei: “We hebben de inspanningen van Microsoft met xCloud gezien om concurrerend te zijn met ons pc-aanbod. Een vervolgvraag is hierover niet openbaar gemaakt.

Epic heeft natuurlijk streamingplannen voor Fortnite gekoppeld aan Nvidia GeForce Now – alle gegenereerde inkomsten zullen volledig terugkeren naar Epic.

Dit is wat Epic vermoedelijk geen compromis wil sluiten – in tegenstelling tot xCloud’s gebruik van Xbox-architectuur, de Xbox Storefront en Xbox-beleid op de hardware van Microsoft.

Nvidia GeForce en xCloud zijn beide eigendom Live-uitzendingen in de browser ontwikkelen Manieren om Kom tegemoet aan de weigering van Apple om andere fronten van gamewinkels toe te staan Gelanceerd op iPhone- en iPad-apparaten. Het verschil is natuurlijk GeForce pc-streams, waarbij Epic wordt gebruikt om 100 procent van de winst te behalen. Op console behouden PlayStation en Xbox beide een typische korting van 30 procent op aankopen.

Het is een interessant punt in het voortdurende juridische debat van Epic met Apple – en het argument dat platformeigenaren zoals Apple alternatieve betaalmethoden moeten toestaan ​​(Het ding dat leidde tot de lancering van Fortnite vanuit de iPhone App Store in de eerste plaats).

Meer dan twee jaar beschikbaarheid in de App Store heeft Fortnite tot $ 700 miljoen aan klantuitgaven gegenereerd. Dat klinkt als veel – en dat is het ook – hoewel er al meer gerechtelijke documenten zijn gerapporteerd de rand Hij legt uit dat dit eigenlijk een van de kleinste onderdelen is van de totale omzet van Fortnite.

Bijna de helft van de klantenuitgaven aan Fortnite tussen maart 2018 en juli 2020 kwam van PlayStation 4, met ongeveer een kwart van Xbox One. IOS was goed voor slechts zeven procent van de uitgaven – minder dan alle andere consoles, inclusief de Nintendo Switch en de pc.

READ  Premier Narendra Modi zegt dat "India 20 miljard dollar heeft gekregen tijdens de lockdown" in zijn investeringspitch naar de VS.
More from Madison Garrett

Geen grapje, PlatinumGames lanceert Sol Cresta op de Nintendo Switch

Onthoud deze tijd vorig jaar toen PlatinumGames iedereen voor de gek hield...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *