Kiezer-ID-kaart: de status controleren en kiezer-ID downloaden van het NVSP-portaal

Voter Identity Card, ook bekend als Election Image Identity Card (EPIC), is de identiteitskaart die wordt uitgegeven door de verkiezingscommissie van India. De kiezer-ID-kaart kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder het uitbrengen van stembiljetten om de identiteit te bewijzen. Het aanvraagproces voor een nieuwe kiezers-ID-kaart is heel eenvoudig en als deze eenmaal is voltooid, zullen er enkele vragen zijn: Hoe verifieer je de status? Kan ik de kiezerspas downloaden of niet? Ja, u kunt beide doen. In dit artikel laten we u zien hoe u de status van uw kiezers-ID-verzoek online kunt controleren en hoe u dit kunt downloaden. Laten we dus aan de slag gaan zonder veel tijd te verspillen.

Lees ook: Aadhaar: hoe Aadhaar Card online te downloaden, wat is een wachtwoord voor een pdf-bestand? MySmartPrice

Wat is een kiezers-ID-kaart en hoe is deze nuttig

De kiezeridentiteitskaart wordt afgegeven door de Indiase kiescommissie en dient als een belangrijk identiteitsbewijs. De kaart wordt voornamelijk geaccepteerd in veel kantoren en instellingen waar u een identiteitsbewijs moet overleggen. Bijna alle overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen, banken en anderen hebben kiezerspasjes nodig om een ​​aanvraag te verwerken. De kiezerskaart wordt ook gebruikt om stemmen uit te brengen tijdens verkiezingen. Personen die een kiezerspas hebben en de naam op het kiezersregister staat, kunnen alleen stemmen tijdens verkiezingen.

De kaart is erg handig in veel scenario’s. Ten eerste wordt de kaart geaccepteerd als identiteitsbewijs. Bovendien laat het ook zien dat het individu een geregistreerde kiezer is. Ten derde kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het aanvragen van een gasaansluiting, het aansluiten van elektriciteit, het openen van bankrekeningen en meer.

READ  Dead By Daylight Mobile viert 10 miljoen downloads

Lees ook: CoWIN: hoe u zich registreert voor het COVID-19-vaccin, een vaccinatiesite kiest en een boeksleuf

Hoe u de status van een nieuw verzoek om kiezersidentificatie kunt controleren

Als u een kiezerskaart heeft aangevraagd, kunt u eenvoudig de status van uw aanvraag controleren via het National Voter Services-portaal. Het enige dat u hoeft te doen, is deze stappen volgen:

  1. ga naar de https://www.nvsp.in/ En klik op Registreren als nieuwe gebruiker.
  2. Voer nu uw mobiele telefoonnummer, captcha-code in en klik op OTP verzenden. Voer het OTP-nummer in om uw mobiele telefoonnummer te verifiëren.
  3. Als u klaar bent, voert u het referentienummer en e-mailadres in en maakt u een wachtwoord naar keuze. Klik op Registreren.
  4. Meld u nu aan met uw nieuw aangemaakte e-mailadres en wachtwoord. U wordt naar het hoofdscherm geleid. Zoek naar Application Status Tracking.
  5. Voer de referentie-ID voor uw kiezer-ID-aanvraag in en klik op Status volgen om uw aanvraag te verifiëren.

Hoe u een pdf-kopie van uw nieuwe en dubbele kiezers-ID-kaart online kunt downloaden

De verkiezingscommissie heeft onlangs aangekondigd dat individuen hun kiezers-ID nu virtueel kunnen downloaden. Ook bekend als e-EPIC (Electronic Voter Identity Card), is de elektronische versie van de kiezer-ID een niet-bewerkbaar pdf-bestand dat hetzelfde is als uw werkelijke kiezer-ID. e-EPIC is de elektronische versie van de kiezerskaart en is tevens geldig als identiteitsbewijs. Bovendien kan men ook een afdruk van e-EPIC nemen en deze ook op DigiLocker opslaan. Het is echter belangrijk op te merken dat personen die vanaf november 2020 een nieuwe kiezer-ID hebben aangevraagd, alleen in aanmerking komen om de e-EPIC van de portal te downloaden. Dus hier is hoe het te doen:

  1. ga naar de https://www.nvsp.in/ Website en log in met uw e-mailadres en wachtwoord.
  2. Klik nu op Download e-EPC en voer uw EPIC- of modelreferentienummer in.
  3. Selecteer het land en klik op Zoeken. U ziet de gegevens van de kiezerskaart. Volg nu de instructies op het scherm en download uw virtuele kiezer-ID.
READ  SwiftKey lost Pixel 4-scrollen op om ook het probleem op te lossen (APK-download)

Written By
More from Eda Greene

PUBG Mobile-ouderinkten gaan akkoord om het spel te hosten in de Microsoft Azure-cloud

De populaire mobiele game, PUBG Mobile, wordt nu gehost op het Azure-cloudplatform...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *