Epic vraagt ​​rechtbank om te voorkomen dat Google Bandcamp uit de Play Store haalt

Epic Games heeft een voorlopige voorziening aangevraagd om te voorkomen dat Google de stand-alone muziekwinkel Bandcamp uit de Android-app store verwijdert – waarmee Google blijkbaar heeft gedreigd omdat Bandcamp zijn eigen factureringssysteem gebruikt in plaats van de app store-kosten van Google te betalen.

bandcamp Verworven door Epic in maartgebruikt sinds 2015 zijn Android-factureringssysteem en kon dit doen vanwege regels die digitale muziek vrijstellen van het gebruik van het factureringssysteem van Google, Volgens de blog Van Bandcamp mede-oprichter en CEO Ethan Diamond. “Google is nu echter zijn regels aan het wijzigen om Bandcamp (en andere soortgelijke apps) te verplichten Google Play Billing uitsluitend te gebruiken voor betalingen voor digitale goederen en diensten, en om een ​​deel van de winst aan Google te betalen”, zegt Diamond.

onder De nieuwe regels van GoogleBandcamp zal vanaf 1 juni wijzigingen moeten doorvoeren. Diamond zegt dat Bandcamp moet kiezen tussen het doorberekenen van vergoedingen aan klanten, het uploaden van vergoedingen aan artiesten, het exploiteren van de Android-business met verlies of het stoppen van de verkoop in de Android-app.

Epic stelt dat het overschakelen naar het factureringssysteem van Google van invloed zal zijn op het vermogen om artiesten 82% van hun Bandcamp-inkomsten te blijven geven, omdat het Google 10% zal moeten betalen – ja, 10%, niet 30%, zoals Google Bandcamp lijkt te hebben aangeboden een soort van Than lieverd deal hier. Als Google een aandeel van maximaal 10 procent van de omzet zou betalen, zou Epic het huidige bedrijfsmodel van Bandcamp moeten veranderen of de Bandcamp-business met verlies op lange termijn moeten runnen, zegt Epic.

READ  Uitgelekte video's lijken de eerste glimp van de Oculus Pro van Facebook te geven

Epic beweert ook dat muziekartiesten mogelijk langer moeten wachten om ook betaald te worden, en zegt dat het huidige betalingssysteem artiesten toestaat om binnen 24 tot 48 uur na een verkoop te betalen, maar dat Google ontwikkelaars pas “15 tot 45 dagen betaalt”. ” na een verkoop.

Hoewel dit argument zeker overtuigend klinkt, werkt het niet wanneer een ander platform makers, Fanhouse, probeert te betalen. Probeerde het tegen Apple afgelopen jaar. Van House heeft uiteindelijk een extra vergoeding van 50 procent toegevoegd Apple-belasting te dekken. Dit is misschien de reden waarom Epic naar de rechtbank gaat in plaats van alleen te proberen Google publiekelijk te ontmaskeren, maar het kan ook zijn dat Epic hoopt Bandcamp te gebruiken als een pion in zijn grotere strijd tegen Google en Apple. Epic spande een rechtszaak aan tegen beiden appel En de Google In augustus 2020, vermeende antitrustschendingen na het schoppen van de twee platforms Het is een elektronisch spel uit hun winkels toen Epic zijn in-app-betalingsmechanisme voor de game introduceerde. De zaak van Google komt pas in 2023 voor de rechter.

In de aanvraag van vandaag zegt Epic dat Google zijn beleid verandert “onder het mom van een ‘verduidelijking’ die in september 2020 is aangekondigd.” Maar deze update had niet alleen invloed op Epic – op voorhand deze maandBarnes & Noble heeft de mogelijkheid verwijderd om digitale boeken te kopen via de Android-app, terwijl Audible je niet langer toestaat om een ​​bankpas of creditcard te gebruiken om Audible-titels te kopen, blijkbaar om te voorkomen dat je Google-kosten betaalt. En in dit geval lijkt Google een Bandcamp-korting van 10 procent te hebben aangeboden in plaats van 30.

Epic merkt ook op dat het bouwen van de infrastructuur om het factureringssysteem van Google te integreren “veel tijd en moeite zal vergen” – voorlopig is de in-app-oplossing van Bandcamp “volledig geïntegreerd met PayPal”. Maar nogmaals, zoals Epic toegeeft, kondigde Google deze veranderingen meer dan een jaar geleden aan, en voordat het de Epic Bandcamp kocht. Het lijkt waarschijnlijk dat Epic op de hoogte was van de komende factureringswijzigingen toen het het bedrijf kocht.

READ  Blizzard wil niet dat Diablo wordt verward met een tekenfilmhond

En het zou niet normaal zijn dat Epic op voorhand de basis legt voor een juridische valstrik. Uit de interne e-mails van Epic blijkt dat ze zo’n val in een bestand hebben gezet Het is een elektronisch spel Kwestie: “[T]Zijn doel is om Google te verleiden tot een juridische strijd over antitrust”, schreef Epic Marketing Director Haseeb Milk in een e-mail in september 2019. “Als we worden geweigerd om alleen Epic’s betalingsoplossing aan te bieden. De strijd begint. Het wordt leuk!”

Twee van deze e-mails kun je hier lezen – Zoek items # 35 en # 38. Je kunt de volledige beweging hieronder lezen.

Written By
More from Lesley Curry
Hier leest u hoe u de Launcher-app installeert op het Windows-subsysteem voor Android
Windows-subsysteem voor Android Het is ongetwijfeld een uitstekende eigenschap van Windows 11...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *