Er is toch hoop in Amerikaanse bioscopen

Zoom / Maak geen geluid.

YouTube / Paramount

Een jaar geleden leek het onbegrijpelijk: tijdens het Memorial Day-weekend had een film een ​​goed weekend aan de Noord-Amerikaanse kassa. 15 maanden na COVID-19 Het sluiten van theaters, het uitstellen van releasedatums en publieke bezorgdheid over de toekomst van cinema, Een rustige plek, deel twee hij is Naar verwachting brengen Noord 57 miljoen. Dit is het grootste aantal dat van welke film dan ook is gemaakt tijdens de pandemie en verre afstanden Laatste recordhouder: Godzilla vs. Kong, die in maart $ 32 miljoen verdiende.

Voor alle duidelijkheid, $ 57 miljoen is niet wat Hollywood-insiders absoluut een “boffo” noemen – de vorige Memorial Day-weekends zagen openingen die meer dan $ 100 miljoen bedroegen. Maar in het afgelopen jaar en de verandering, toen theaterketens failliet gingen en tientallen filmfans zich verzamelden met een groot aantal streamingdiensten om aan hun behoeften te voldoen, was er echte bezorgdheid of ze naar het theater zouden gaan, zoals het al een eeuw is geweest, zou voortleven. een Een rustige plek, deel tweeDe opening laat zien dat het kan.

vervolg van 2018 Een stille plek Niet het enige lichtpuntje. Disney Cruella de Vil oorsprongsverhaal, Cruella, zal naar verwachting meer dan $ 26 miljoen opleveren voor het vierdaagse weekend – een totaal dat komt, ook al is de film ook beschikbaar. Disney + Abonnees rekenen een extra vergoeding van $ 30. (Ter vergelijking, de live Disney-film ondeugend: dame van het kwaad, (die alleen in de bioscoop werd uitgebracht en in eigen land $ 37 miljoen opbracht tijdens het openingsweekend voorafgaand aan de pandemie.) Nu de pandemie van het coronavirus zich in 2020 uitbreidt en veel studio’s ervoor kozen hun grote releases op streamingplatforms te plaatsen, vroegen velen zich af of het publiek zou terugkeren naar de bioscoop als ze thuis dezelfde films kunnen kijken. CruellaDe bescheiden, maar krachtige opening suggereert van wel.

READ  Chromecast met Google TV-aanbieding voor Canada voegt gratis Netflix toe

Het grote kassanieuws komt te midden van een sprankje hoop voor de theaters zelf. AMC Cinemas-serie onthuld op maandag Het haalde ongeveer $ 230,5 miljoen op om extra theaters te kopen en zijn activiteiten uit te breiden. Het bedrijf dat werd geconfronteerd met sombere toekomst Vorig jaar rond deze tijd werft het nu fondsen door 8,5 miljoen aandelen van zijn aandelen te verkopen aan Mudrick Capital Management, LP en overweegt het de locaties te kopen die voorheen in handen waren van ArcLight Cinemas en Pacific Theaters – een stap die nieuw leven zou kunnen geven aan de iconische koepel schepper. Cinerama, die in april zei ArcLight Het zal niet heropenen na covid. “Met onze toegenomen liquiditeit, de groeiende immunisatie van de bevolking en de op handen zijnde release van nieuwe blockbuster-filmtitels, is het tijd voor AMC om de misdaad opnieuw voort te zetten”, aldus de CEO van het bedrijf, Adam Aaron, Vertellen verschillend.

Een rustige plek, deel twee En AMC’s Life Mark is nog maar het begin. Bioscopen, bioscopen, er is nog veel te herstellen. COVID-19 heeft de manier waarop mensen hun leven leiden veranderd, en terwijl sommigen van hen (of in ieder geval ik) blijven schreeuwen om theater te ervaren, zijn anderen waarschijnlijk net zo blij met thuis streamen. Bij Maandag column voor verschillendEn de Filmschrijver Owen Gleiberman merkte op: “Wat nu duidelijk is, is dat de manier waarop de dingen gaan, in het komende jaar en mogelijk het volgende decennium, inderdaad de hectische dimensie van een cultuuroorlog heeft. Zullen we gaan of niet?” Gleiberman sloot af met te zeggen dat afgelopen weekend heeft bewezen dat de liefde om naar het theater te gaan nog steeds bestaat, maar dat niets zeker is in de popcultuur. Dit is natuurlijk het meest opvallende punt. Onzekerheid is een van de meest voorkomende niet-medische bijwerkingen van het coronavirus. Je hebt een wereld gecreëerd waarin niets kan worden voorspeld – zelfs niet, ironisch genoeg, met een uitkomst Cruella.

READ  Een stukje geschiedenis over ILCA, de Japanse studio die werkt aan Pokémon Diamond en Pearl Remakes

Dit verhaal verscheen voor het eerst wired.com.

Written By
More from Lesley Curry

Surface Duo krijgt een grote prijsverlaging en vroege kopers zijn gewapend

Ondanks de wat oudere specificaties leek het goed te gaan met de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *