Je moet zo snel mogelijk de beste Pride-game op Xbox Game Pass spelen

Het is moeilijk om mens te zijn. Er is geen juiste manier om het te doen, maar we moeten allemaal worstelen om erachter te komen wat we moeten doen in onze stomme vleeszaklichamen voor de twinkeling van een kosmisch oog van de tijd die we op de eenzame planeet bereiken (Mogelijk overal) met wat slim leven.

Voor velen van ons zijn videogames een passend antwoord. Ze zijn leuk, overvloedig, betaalbaar en sommigen streven ernaar invloedrijke kunstwerken te zijn. Ze spreken echter niet altijd goed tegen de menselijke conditie. In feite gedijen veel games erop dat ze ons een ontsnapping bieden aan de menselijke conditie.

Maar wat als er een spel was dat niet alleen veel afleiding en meeslepend plezier was dat ons ook inzicht gaf in wat het betekent om mens te zijn en te worstelen met de grote vragen of we het wel of niet goed doen?

Daar.

Celeste is een bedrieglijk 2D-platformspel ontworpen, geregisseerd en geschreven door Maddy Thorson dat een enorme hit werd in 2018. Het verhaal volgt Madeline, een jonge vrouw die om haar eigen redenen besluit naar de top van de Mt. Celest. Ze ontmoet een aantal onvergetelijke personages op haar reis, en ook een opmerkelijke schurk – Badeline. Badeline is de schaduwversie van Madeline, een manifestatie van innerlijke angst en depressie die Madeline moet bestrijden terwijl ze steeds hoger klimt. Madeleine’s strijd tegen Badeline is erg verbonden met iedereen die aan zichzelf twijfelde (zoals iedereen).

Celeste Slagen op het niveau van spelen met een perfecte balans tussen moeilijkheidsgraad en technieken. Het is positief in vergelijking met Super Mate Jongen Als een van de beste (sommigen zeggen de beste) 2D-platforms aller tijden. Madeline is leuk om te besturen. De beweging is responsief, soepel en eerlijk, wat een uitdagende taak is voor gameplatforms. Het voelt nooit alsof het spel goedkoop of stiekem is geworden, elke uitdaging onthult zich onvermijdelijk zoveel mogelijk, en de golf van trots die je voelt na het navigeren door een moeilijke gang gebeurt keer op keer.

READ  Bereid je voor op HALO INFINITE met wat dubbele XP van Monster Energy Drinks - GameTyrant

Maar wat is nodig? Celeste Meer dan goed tot geweldig is de naadloze manier waarop je verhalen combineert naarmate het spel vordert in een onbekend genre met subtiele of complexe verhalen. Het is gemakkelijk om de strijd van Madeleine te herkennen, omdat het gaat over wat we gemeen hebben, en het soort dingen waarmee we worstelen en die de kern vormen van wie we zijn. Ik kan het aantal keren dat videogames me aan het huilen hebben gemaakt op één hand tellen, en Celeste Ik heb twee vingers nodig.

Het menselijke element van het verhaal gaat terug naar zijn connectie met de zeer persoonlijke reis van maker Maddie Thorson Gebruik een blogpost van afgelopen november Om te bevestigen wat velen al lang vermoedden – Madeleine’s reis in Celeste Ik werd beïnvloed door Thorsons ervaring als transvrouw. Ze leggen in de post uit dat het verhaal binnen is Celeste Het was “zonder het te weten geschreven vanuit een transperspectief”, aangezien Thorson nog steeds geloofde dat ze tijdens de productie inter-gender waren, ondanks dat hij “diep in gendersentiment (en andere zorgen)” zat. Thorson legt uit dat fans achteraf gezien zouden moeten overwegen dat Madeleine canoniek ondertiteld is, ook al wordt dit niet openlijk vermeld in het spel, afgezien van een korte glimp van transrechtenwetenschap tijdens een filmscène.

Omdat de menselijke conditie ook veel goons omvat, zijn er spelers geweest die in het spel tegen het verhaal van Madeleine en het verhaal van Thorson in het echte leven ingaan. Thorson zegt terecht dat als je je verbonden voelt terwijl… Celeste Dit verpestte op de een of andere manier het feit dat drie jaar later het personage als trans wordt geïdentificeerd en dan heb je wat transgender-troep om voor jezelf aan te werken. Voor de niet-dwazen van de wereld, Celeste Het presenteert een aangrijpend en intiem portret van de mensheid in zijn meest ware vorm.

READ  Breng tijd door met Minute of Islands op Xbox One en Xbox Series X | S, PS4, PS5, pc en schakelaar

“Als je een CIS-persoon bent en persoonlijk familie bent van Madeline, zou je niet het gevoel moeten hebben dat we je erin hebben geluisd”, schreef Thorson in de post. “Als alternatief kun je dit als bewijs zien dat trans- en cis-gevoelens niet zo heel verschillend zijn, dat de kloof tussen transit en associatie geen grote kloof is, en dat de meeste manieren waarop trans je vreemd is, het resultaat zijn van ander onrecht en sociale onderdrukking.”

Het is moeilijk te beweren dat er een betere game is om te vieren tijdens Pride Month, om nog maar te zwijgen van een game die ook beschikbaar is in de Xbox Game Pass-bibliotheek. Celeste Nu beschikbaar op Game Pass, maar ook te koop op pc, PS4 en Switch.

Written By
More from Vanessa Hale

De Big Con-indiegame wordt gelanceerd op Xbox Series X | S en pc later deze zomer

Dankzij het uitgebreide ID @ Xbox-programma van Microsoft zijn Xbox-consoles een toevluchtsoord...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *