Europese Android-gebruikers opnieuw doelwit van FluBot-malware

Europese Android-gebruikers worden opnieuw het doelwit van de FluBot-malware. Belgische telecomprovider Proximus en de Finse overheid Het waarschuwde voor malware, die sms-berichten gebruikt om zich te verspreiden. Een jaar geleden waren Europese Android-gebruikers ook het doelwit van verschillende campagnes om telefoons te infecteren met FluBot.

Net als bij eerdere campagnes verstuurt FluBot sms-berichten die lijken te verwijzen naar voicemails of afkomstig lijken te zijn van pakketafzenders. De link in het sms-bericht verwijst naar een frauduleuze app die eigenlijk FluBot-malware is. Aangezien Android standaard de installatie van apps van onbekende bronnen blokkeert, bevat de pagina waar de app kan worden gedownload informatie over het uitschakelen van deze beveiligingsoptie.

“Het Flubot-virus is weer terug. Wees voorzichtig, het kan de volledige controle over uw apparaat overnemen en een hoge rekening veroorzaken. Klik niet op de link en installeer geen app als u deze melding krijgt”, aldus Proximus. via Twitter. Eenmaal geïnstalleerd door de gebruiker, kan FluBot sms-berichten onderscheppen en verzenden, het adresboek lezen, telefoonnummers kiezen en Google Play-beveiliging uitschakelen. Het belangrijkste doel is echter phishing. De malware controleert de applicaties die op het apparaat zijn geïnstalleerd.

In het geval van bank-apps downloadt FluBot hiervoor een aparte phishing-pagina. Zodra het slachtoffer de legitieme bank-app start, publiceert FluBot zijn phishing-pagina. De inloggegevens die gebruikers vervolgens op de phishing-pagina invoeren, worden naar de aanvaller gestuurd. Bovendien kan malware phishing-pagina’s voor creditcardgegevens blootleggen en geïnfecteerde apparaten nieuwe sms-berichten laten verzenden.

Het Britse National Cyber ​​​​Security Centre (NCSC) zei eerder deze week dat het meer dan… 1,2 miljoen domeinen Het wordt geblokkeerd omdat FluBot wordt gebruikt om malware te verspreiden. De Finse overheid adviseert Android-gebruikers die de FluBot-app hebben geïnstalleerd om een ​​fabrieksreset uit te voeren.

READ  Razer Viper 8KHz sneller dan jij

More from Madison Garrett
CBS verplaatsingstestomgeving
Leuk dat je met ons mee reist! Voor deze zoekopdracht is het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *