Evercade EXP komt met een nieuw scherm en “Tate-modus”

Evercade EXP komt met een nieuw scherm en “Tate-modus”

Toen we het origineel probeerden Het was een leuk maar intrigerend concept. Oude games op een nieuw handheld-apparaat inktpatronen? Een nostalgiedoos eigenlijk. Of je het nu een goed idee vindt of niet, er zijn nu bijna 40 combinaties beschikbaar voor in totaal honderden spellen. Er is ook een dossier Om tegen vrienden te spelen op het grote scherm. Nu daar ($ 130 / £ 150), een vernieuwd draagbaar apparaat dat op een aantal belangrijke punten beter is dan het origineel. Dus het stomme Evercade-idee lijkt te werken.

In een vreemde gang van zaken, en een mogelijk verder bewijs van zijn populariteit, lijkt hij een ware vrachtwagen vol EXP-controllers te zijn. . Blaze, het bedrijf achter Evercade, heeft gezegd dat het werkt aan het herstarten van de productie om ontbrekende mobiele apparaten te vervangen, dus als je er een hebt gereserveerd, wil je misschien eens kijken voor meer informatie.

De EXP brengt een verbeterd scherm met een resolutie van 800 x 480 – meer dan het dubbele van de resolutie van het originele scherm (480 x 272). Gaming ziet er deze keer scherper uit, hoewel het nog steeds 4,3 inch diagonaal is, waardoor het in 2022 kleiner is voor elk type handheld-apparaat. Hoewel er meer fysieke kracht is met een nieuwe 1,5 GHz-processor en een grotere batterij, is dat goed voor ongeveer vijf uur gameplay.

James True/Engadget

Een nieuw, geheel wit ontwerp geeft EXP iets meer karakter dan het origineel, dat eruitzag als een minispeeltje. De D-pad is bijzonder aantrekkelijk, omdat het een grote wijzerplaat is en iets te veel uit de behuizing lijkt te steken. Het is prima in gebruik, maar iets kleiner en minder representatief kan bijdragen aan het gevoel van kwaliteit. De knoppen zijn bijvoorbeeld prettig en gemakkelijk aan te klikken en hebben precies de juiste hoogte. Het is een beetje een allegaartje, maar het is functioneel, hoewel de bewegingen in vechtspellen soms een beetje lastig kunnen zijn.

READ  Nu kun je de beste Zelda-spin-off gratis spelen terwijl de minuten aftellen op Tears of the Kingdom

Een van de belangrijkste franchises van EXP zijn de ingebouwde games van Capcom. De console wordt ook geleverd met de Irem Arcade 1-collectie, die zes games bevat (incl R-type) maar het echte plezier zit hem in de klassiekers van Capcom Street Fighter II HypergevechtenEn de Mega manEn de Geesten en geesten En de hetzelfde vuur (onder andere). Dit zijn enkele solide titels, wat betekent dat er 24 games beschikbaar zijn om direct uit de doos te spelen.

Als dat niet genoeg is voor de eerste dag, is er ook een manier om dat aantal te verhogen tot 29 dankzij een grote banner op het startscherm met de titel “HIDDEN GAMES” (alle hoofdletters ja). Dit is een overname van VS die een ‘geheime’ menu-optie introduceerde – die, ondanks de naam, niet verborgen is, maar gewoon in het hoofdmenu staat en letterlijk ‘geheim’ wordt genoemd. Hier kun je enkele codes invoeren en meer games ontgrendelen. Geen spoilers hier, maar een beetje googelen kan enkele aanwijzingen opleveren.

Hoewel je de EXP via HDMI op een tv kunt aansluiten en er een USB-C-poort aan de onderkant is, kun je helaas geen controller aansluiten – zelfs geen VS-console – om te genieten van de modus voor twee spelers in de ingebouwde games . Dit is een echte schande met Straatvechter II Daar zitten, smeken om gespeeld te worden zoals de natuur het bedoeld heeft. Blaze vertelde Engadget dat het iets is dat wordt onderzocht, maar dat er niets direct te delen is. Alle games op de VS-console kunnen in de modus voor twee spelers worden gespeeld, maar door licenties met Capcom kon het bedrijf alleen games op EXP zelf opnemen, niet als cartridges.

READ  Hoe aan de slag met Bitcoin Era?
Evercade EXP Retro Gaming-handheld

James True/Engadget

De laatste grote update van EXP ten opzichte van het origineel is de opname van de “Tate” -modus. Veel van deze vroege arcadespellen werden in portretmodus gespeeld in plaats van horizontaal, en de EXP heeft een paar extra knoppen naast de D-pad, zodat je de controller 90 graden kunt draaien en deze titels alleen verticaal kunt spelen alsof er kwartalen nodig zijn . Enkele van de meegeleverde Capcom-titels, zoals 1942 En de commando’s, gebruik deze modus, zoals velen doen in de Irem Arcade gebundelde cartridge. Het is leuk om te zien dat deze games de mogelijkheid hebben om ze in de goede richting te spelen en ze zullen vooral fans van verticaal scrollende shooters aanspreken (waarvan er genoeg zijn op het Evercade-platform).

Ten slotte heeft EXP een nieuwere gebruikersinterface dan het origineel. In feite is het bijna rechtstreeks geleend van de VS-console. De originele portable is geüpdatet om een ​​gelijkaardige interface te bieden, maar mist een beetje in vergelijking met die in VS en EXP. Het is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren, maar het heeft ook een aantal nuttige toegevoegde gegevens in het menu van elke game, waar je naast andere informatie kunt zien hoe vaak en hoe lang je een game hebt gespeeld. Je kunt hier ook een “coin” -limiet instellen om die arcade-ervaring uit de jaren 90 echt na te bootsen, waar je maar zeven kwartalen had en deze verstandig moest gebruiken.

Evercade EXP Retro Gaming-handheld

James True/Engadget

Bovenal behoudt EXP dezelfde authenticiteit en knipoogt naar het retrotijdperk dat het origineel en VS zo leuk maakte. Dingen als geheime games en dingen om te ontgrendelen waren pijlers van het tijdperk, dus in combinatie met de heimwee naar cartridges, zorgt dit er allemaal voor dat de Evercade-platformgame meer wordt dan alleen maar een andere manier om oudere titels te spelen. Er is ook een “Spel van de maand”-programma dat de mogelijkheid biedt om aankomende releases voor een beperkte tijd gratis te spelen.

READ  Switch-spelers zouden allerlei glitches tegenkomen in Sonic Colors Ultimate

Het gaat niet alleen om oude games. Evercade heeft het al Van moderne retro-games, waaronder de sterk aanbevolen Game Boy . daar Ook onderweg. Oude klassiekers zijn één ding, maar er zijn zoveel manieren om ze te spelen. Evercade biedt een mooie legale optie en een die rechthebbenden op passende wijze compenseert, maar het is ook goed gepositioneerd om een ​​bestemming te worden voor moderne, lichtgewicht indietitels.

Er zijn tal van opties voor retro-games, of het nu gaat om andere draagbare apparaten, zaken als Nintendo’s Virtual Console / Switch online of de semi-recente trend van “mini” -consoles. De benadering van Evercade is uniek, maar het vereist zeker een beetje jeuk of voorliefde van verzamelaars voor minder bekende edelstenen om echt zinvol te zijn. Een ding is zeker, dat is het echt Door zich rond het platform te verzamelen en voor hen en dergelijke, verhoogt EXP de mobiele ervaring behoorlijk goed.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *