Ex-ICMR-chef vaccin tegen COVID-19: ‘Het duurt 18 maanden om een ​​goed vaccin te ontwikkelen’

Ex-ICMR-chef vaccin tegen COVID-19: ‘Het duurt 18 maanden om een ​​goed vaccin te ontwikkelen’

Een goed vaccin duurt meestal minstens 18 maanden, voordat het voor productie kan worden uitgerold nadat alle verplichte wettelijke goedkeuringen zijn versneld, aldus N.K. Ganguly, voormalig directeur-generaal van de Indian Council of Medical Research (ICMR).

Verwacht wordt dat Covaxin, het eerste inheemse COVID-19-vaccin van India, op 15 augustus wordt vrijgegeven onder een versneld mechanisme. Volgens de hoogste medische onderzoeksinstantie van de overheid zijn een tiental instituten geselecteerd voor klinische proeven met het inheemse COVID-19-vaccin (BBV152 COVID-vaccin). Ganguly zei dat de stam van het virus eind mei aan BBIL werd gegeven en dat in juli menselijke proeven zijn gepland.

Het unieke van delier bij COVID 19-patiënten is dat het nu patiënten van alle leeftijdsgroepen bedwelmt en niet alleen beperkt is om ervaren te worden door oudere patiënten. (Afbeelding alleen ter weergave)Reuters

Ex-ICMR-chef over COVID-19-vaccin

Voortbordurend op het langdurige proces dat betrokken is bij de ontwikkeling van vaccins, drong hij erop aan dat de onzekerheid na vele maanden en veel geld te hebben gestoken, blijft bestaan. “Het is misschien moeilijk te zeggen of het vaccin succesvol is of niet”, voegde hij eraan toe.

De ICMR zei in een brief: “Het is de bedoeling dat het vaccin uiterlijk op 15 augustus wordt gelanceerd, na voltooiing van alle klinische onderzoeken, voor de volksgezondheid. BBIL (Bharat Biotech International Limited) werkt snel om het doel te bereiken, maar het uiteindelijke resultaat zal afhangen van de medewerking van alle bij dit project betrokken klinische proeflocaties. “

Voordat het vaccin op mensen wordt getest, worden uitdagingsstudies bij muizen en apen uitgevoerd, waarna een toxicologisch rapport wordt opgesteld om te controleren of het ontwikkelde vaccin schade aan cellen veroorzaakt, en het duurt minstens drie tot vier maanden om dit rapport af te ronden, zei Ganguly. Na deze fase wordt het vaccin getest op twee knaagdieren en een groot dier en na succesvolle afronding van deze fase is het vaccin klaar voor menselijke proeven.

coronavirus

coronavaccin. representatief.

“In fase 1 wordt de profilering van de leeftijdsgroep gedaan (waarbij vaccinonderzoek wordt uitgevoerd bij mensen in verschillende leeftijdsgroepen). In fase 2 worden bijna 600 tot 700 mensen gevaccineerd, en als het vaccin in deze fase succesvol presteert, gaat het over in Fase 3, dat de werkzaamheidsstudie wordt genoemd (in deze fase zijn duizenden mensen ingeschreven). Zelfs na een snelle opvolging van de wettelijke goedkeuringen duurt het nog minstens 18 maanden om een ​​goed vaccin te ontwikkelen “, aldus Ganguly.

READ  Details van Assassin's Creed Mirage pc-specificaties

Hij drong erop aan dat het COVID-19-vaccin dat door Moderna wordt ontwikkeld (RNA-vaccin later deze maand fase 3-onderzoeken zal starten en een vaccin tegen 2021 beoogt) en BioNTech-Pfizer (naar verwachting begint fase 3-onderzoek in juli). Gennova biofarmaceutica werkt ook aan een vaccin en het ziet er positief uit, voegde Ganguly eraan toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *