Exclusief in de schijnwerpers op Xbox: The Road to the Woods

Vorige week hebben we een nieuwe functie voor TA geïntroduceerd met Xbox Exclusives Spotlight op Little Witch in the Woods. Deze week is het Way to the Woods, te zien in onze complete gids voor alle Xbox Exclusives voor 2021 en in onze Xbox Indie Showcase als een sfeervol avonturenspel met een geweldige kunststijl. De weg naar het bos is interessant – het is al een aantal jaren actief, we hebben een aantal trailers, maar er hangt nog steeds zo’n mysterieuze sfeer – dus we dachten dat het een goed idee zou zijn om contact op te nemen met de maker , Anthony Tan, en kijk wat hij ons erover kon vertellen. Lees verder om alles te zien wat we tot nu toe weten over de weg naar het bos.

Wat is de weg naar het bos?

Way to the Woods is een third-person actie-avonturenspel over een hert en een dageraad die zich een weg banen door een vreemde verlaten wereld, op zoek naar een thuis. Way to the Woods is gemaakt en uitsluitend ontwikkeld door Anthony Tan – een ervaring die hij omschreef als “buitengewoon uitdagend, nederig en lonend” – en bevat muziek van Aivi & Surasshu, componisten van Steven Universe.

Wanneer wordt Way to the Woods uitgebracht?

We hebben nog geen specifieke releasedatum, maar Way to the Woods wordt dit jaar gelanceerd.

Komt de weg naar de jungle naar Xbox Game Pass?

Ja! Xbox Indie Showcase heeft bevestigd dat Way to the Woods als eendaagse toevoeging aan Xbox Game Pass zal deelnemen.

Wat is de weg naar het bos?

Het is een interessante vraag – elk fragment dat we tot nu toe over het spel hebben gezien, toont zijn magische sfeer, maar het verhaal zelf blijft een mysterie. Way to the Woods zelf lijkt tijdens de ontwikkeling een aantal transformaties te hebben ondergaan, waarbij Tan uitlegt hoe het spel “zoveel mutaties heeft doorgemaakt. Ik was niet enthousiast over de ideeën die ik al vroeg bedacht, en vond niets dat ik voelde me gerechtvaardigd herten, de wereld en het wild zelf. Toen ik eenmaal ontdekte wat ik wilde doen met magere kracht en reekalf, pakte ik dingen heel snel op. ” Het werk aan de weg naar het bos bestaat al een tijdje, maar Tan voegt eraan toe dat het “pas echt begon te vormen in 2019, en ik probeer sindsdien recht te doen aan dat idee.”

READ  Halo Infinite: 343 Industries legt uit hoe bepantseringcoatings werken

Wat dit idee vertaalt in een wijs verhaal is nog niet erg duidelijk, hoewel dit element van mysterie een essentieel onderdeel van het spel zelf lijkt te zijn: de beschrijving geeft aan dat je tijdens je reis “het mysterie van de stad zult ontrafelen”, ontsnap van een groep wolven, en vind je licht. Om een ​​wereld vol relikwieën van de oude goden te verkennen: de mensheid. “

Hoe speelt de weg naar het bos?

“Toen ik aan de gameplay in Way To The Woods dacht, keek ik naar alles wat ik leuk vond en probeerde ik er een paar stukjes uit te halen”, zegt Tan, eraan toevoegend dat hij “vooral geniet van het” rollende “aspect van Katamari Damacy, en het simpele plezier van het rollen van een kleine bal. In een enorme bal. “

Van wat we tot nu toe hebben gezien van Way to the Woods, dienen hertengeweien als een primair hulpmiddel voor interactie met de wereld. Een essentieel onderdeel van het spel heeft betrekking op het motto “Alle lichten zullen je naar huis leiden” – hertengeweien lichten op en verbinden zich met een ander licht om de wereld om hen heen te verlichten – maar we zien ze ook gebruiken om dingen te duwen of te breken. “Het licht van je gewei is het belangrijkste mechanisme waarmee je met de omgeving omgaat, behalve je beweging”, zegt Tan. “De gameplay draait om het verzamelen en laten groeien van je licht, vergelijkbaar met een Katamari-bal. Je verlicht objecten en rekwisieten om een ​​grotere lichtstraal te hebben, waardoor je steeds meer dingen kunt verlichten.”

The Road to Woods Xbox exclusieve indiegame

Hoe ziet de weg naar de Woods-gamewereld eruit?

Cat Town komt herhaaldelijk voor in de Way to the Woods-beschrijvingen, wat suggereert dat het misschien een toplocatie is voor het spel – maar volgens Tan: “De weg naar het bos vindt plaats in talloze werelden. Cat Town is zo’n wereld die Deer verliest en Fawn zichzelf op hun reis naar huis. “

READ  Rocket League kondigt onverwachte nieuwe functie aan

Het enige dat altijd duidelijk is als we Way to the Woods met een frisse blik bekijken, is haar prachtige kunststijl. Tan noemt Studio Ghibli-films zoals Spirited Away en Princess Mononoke als hun belangrijkste inspiratiebron, samen met Breath of the Wild, Journey en “bloemrijke games” in het algemeen. “Ik heb sterke gevoelens over de gemakkelijk te lezen graphics van de game. Ik waardeer en geniet echt van de duidelijke en mooie artistieke stijlen in de games”, zegt Tan. “Persoonlijker vind ik een game die veel aandacht besteedt aan visuele ruis. Halo 1 en Dishonored zijn games waarvan ik denk dat ze veel met weinig overbrengen. In het geval van Dishonored vind ik het geweldig dat de details enorm maar subtiel zijn. . ”

Over een spelwereld zonder mensen gesproken, je zou een nog gruwelijkere en post-apocalyptische omgeving kunnen verwachten, zoals je Way to the Woods ziet hij is Het speelt zich af in een vreemd verlaten wereld – we zien herten en nepavonturen door treinen, winkels en lege stations – de vloeiendheid van de artistieke stijl van het spel en het gameplay-mechanisme van groeiend hertenlicht lijken een subtieler element aan de ervaring toe te voegen.

De weg naar Xbox exclusieve indiegame

Nog nieuws over de weg naar de prestaties van Woods?

“Oh mijn God, ik begon er nog niet eens over na te denken,” zei Tan gekscherend toen we het hem vroegen – dus er is nog geen nieuws over de weg naar Woods-prestaties (en misschien al een hele tijd niet!). Ik zal hier zeker updaten naarmate we meer leren.

READ  Deze enorme Xbox One-deal voor een harde schijf van 12 TB is perfect voor Game Pass-abonnees

In onze vorige tours stelden we voor dat Way to the Woods perfect zou kunnen zijn voor fans van alles, van Spirit of the North en Studio Ghibli tot Lost Ember en de Tokyo Jungle, met een charmante kunststijl en een geweldige soundtrack die voorzichtig het mysterie blootlegde om op te lossen. wat denk je? Staat de weg naar het bos op je radar? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

Written By
More from Vanessa Hale

Starfield zou in 2021 gelanceerd kunnen worden – en is exclusief voor Xbox Series X.

Xbox Series X zou dit jaar een geweldige exclusieve game kunnen hebben...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *