Exodus Privacy app geeft je snel inzicht in machtigingen en (onjuiste) machtigingen

Er zijn tientallen verschillende applicaties op veel smartphones. Elke app heeft een of meer machtigingen nodig om te werken. Als je snel wilt zien welke Android-apps de machtigingen hebben, kan de Exodus privacy-app van pas komen.

Exodus privacy-app

Met tientallen apps die we op onze smartphones gebruiken, zijn er ook heel wat rechten en machtigingen voor elke app. De ene app heeft toegang tot je locatie nodig, de andere tot je contacten en een andere app heeft andere vereisten. Het feit dat sommige apps bepaalde machtigingen nodig hebben, betekent echter niet dat ze deze ook echt nodig hebben. Met de Exodus-privacy-app kun je zien welke rechten de app gebruikt en dergelijke. We hebben deze app eerder opgenomen in ons uitgebreide overzicht van de 10 beste privacy-apps om je smartphone en jezelf te beschermen.

Trackers en machtigingen

U kunt de trackers en machtigingen bekijken voor elke app die op uw smartphone is geïnstalleerd. Goed nieuws voor degenen die onze DroidApp op hun smartphone hebben, geen probleem. Veel andere apps hebben veel rechten nodig om te werken. In sommige gevallen is dit zelfs nodig om de app beter te laten werken, maar vaak is het ook een kwestie van twijfel.

Op het moment van schrijven heeft de Booking-app 11 trackers en heeft de app toegang tot 27 machtigingen nodig. Sommige hiervan kunnen ook worden verklaard. We zien toegang tot de status van de telefoon, lezen je contacten (die kunnen worden gebruikt om een ​​contactpersoon uit te nodigen op reis) en bijvoorbeeld toegang tot de zaklamp. Ook zien we de Facebook-app, waarvoor minimaal 61 machtigingen nodig zijn. Daarnaast is er de AliExpress-app, met maar liefst 7 trackers en 35 permissies. Toestemmingsinstellingen kunnen niet worden ingesteld via Exodus. Je kunt echter op het tandwiel tikken om een ​​app te krijgen en eventuele instellingen aan te passen via de app-pagina van je smartphone. Exodus geeft niet direct de onjuiste machtigingen aan

READ  Downloadbug voor PlayStation 5 - de oplossing

Wil je weten hoe apps op je smartphone werken met permissies? Via onderstaande knop kunt u Exodus Privacy gratis downloaden uit de Google Play Store.

verplaatsing
verplaatsing

More from Madison Garrett
tvOS 14.7 bèta beschikbaar voor testers die Apple TV gebruiken
Apple TV ontvangt, net als andere Apple-producten, regelmatig updates. Nu de Apple...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *