Halton Police dringt er bij inwoners op aan om de app te downloaden die hielp bij het opsporen van vermiste wandelaars in Milton

Een telefoon-app genaamd Address 3 Words hielp de politie onlangs om vermiste wandelaars in Milton te lokaliseren.

Volgens de politie zijn op de avond van 3 juli 2021 twee wandelaars verdwaald op de paden in het Kelso Conservation Area.

Daarna belden ze de Halton Regional Police Service (HRPS) met hun mobiele telefoons en vroegen om hulp. Door het gebruik van de Address 3 Words-app kon het HRPS-communicatiebureau de exacte locatie van vermiste wandelaars lokaliseren en agenten aansturen om ze in veiligheid te brengen.

Bovendien, in een afzonderlijk incident op 3 juli, belde een andere groep wandelaars de politie toen ze verdwaalden in het Hilton Falls Conservation-gebied.

Vanwege een slecht mobiel signaal konden ze de app “3words address” niet downloaden om hun exacte locatie te vinden. De groep werd uiteindelijk echter veilig gelokaliseerd met behulp van de K9-eenheid.

HRPS roept bewoners op de app te downloaden vanwege het toenemende gebruik van wandelpaden, parken en beschermde gebieden.

Volgens de politie verdeelt het programma de wereld in vierkanten van 3 meter lang en kent elk vierkant een groep van drie woorden toe, genaamd “3-woordtitel”. Dit geeft bellers een eenvoudige manier om de exacte locatie te beschrijven waar hulp nodig is, terwijl HRPS snel kritieke bronnen kan sturen.

De app is gratis beschikbaar op iOS en Android of via de online kaart op what3words.com. Het is ook beschikbaar in meer dan 40 talen.

De app kan na het downloaden offline werken, wat hem ideaal maakt voor gebruik in landelijke gebieden van Halton met een zwak signaal.

Voor meer informatie, klik op Hier.

READ  De fout verhindert dat M1 Macs iOS-apps downloaden

Written By
More from Eda Greene
Download hier nieuwe Pixel 5a-achtergronden
De Google Pixel 5a doet al geruime tijd de ronde bij verschillende...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *