Explosieve toename besmettingen, Zwartsluis blijft achter – Zwartsluis Nieuws

Vorige week werden 66 Blackwaterlanders positief getest op COVID-19. “Uitermate zorgelijk, een zeer vervelende ontwikkeling. Er is iets aan de hand waarover we onszelf zouden moeten raadplegen ”, merkt Bilder op. Het eerste overlijden sinds de tweede golf is ook een feit.

Zwartsluis doet het goed. Daar raakten tussen 12 en 18 oktober slechts 3 mensen positief besmet. Diezelfde week kwamen er 20 bijkomende gevallen bij in Hasselt en 43 in Genemuiden.

“De meeste besmettingen vallen in de categorie 51-70 jaar, maar er zijn ook veel besmettingen in de categorie 31-40 jaar. Dit in tegenstelling tot de weken ervoor. Op dat moment waren de meeste besmettingen in de categorie 21 tot 40 jaar. Laten we echt heel voorzichtig zijn. Bovendien hebben we geen meldingen van besmettingen binnen de woonzorgcentra ontvangen ”, merkt Bilder op.

Er is ook geen enkele relatie met de kerken. Er zijn ook geen open haarden bekend bij de gemeente. Daarnaast wordt de teststraat in Genemuiden in eerste instantie alleen gebruikt door leden van de zakenkring. “Dat komt omdat ze het in eerste instantie kleinschalig willen houden omdat ze nu in de opstartfase zitten. Maar ik vroeg of ze eventueel ook particulieren konden testen, daar kijken ze nu serieus naar ”, vult Bilder aan.

“Mensen moeten zich erop voorbereiden dat dit langer duurt dan we verwachten. Iedereen kan helpen door de coronacollector te downloaden. Houd je zoveel mogelijk aan richtlijnen zoals thuiswerken, blijf 1,5 meter weg, vermijd drukke plaatsen, ontvang niet meer dan 3 mensen bij je thuis, gebruik een mondmasker en openbare ruimtes, was vaak je handen en blijf thuis wanneer je bent verkouden en stopt met testen ”, besluit Bilder bij ZwartewaterFM.

Uitgegeven door Robert Jansema

READ  Details van de eerste dag van de patch van Stray zijn al bekend
More from Madison Garrett
Willekeurig: hier is een blik op de retro-videogamecollectie van Masahiro Sakurai
Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je oude verzameling...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *