F348: naast combivariant nu ook een route langs N348 in beeld

De combinatievariant en de N348 variant voor de snelfietsroute F348, Waar de rode route eindigt in Zutphen is nog niet bekend,

EEFDE / GORSSEL – Drie gemeenten in de Cleantechregio en de provincie Gelderland werken samen aan een snelfietsroute F348 tussen Deventer en Zutphen. Tijdens de laatste bijeenkomst van de Stuurgroep Fiets zijn hierover nieuwe besluiten genomen. Naast de ontwikkeling van de zogenaamde ‘combinatievariant F348’ heeft de Stuurgroep ook besloten om de mogelijkheid van een snelfietsroute langs de provinciale weg N348 te ontwikkelen. En ook dat de provincie Gelderland in deze fase het voortouw neemt.

Hiermee spelen ze in op de wensen van de gemeenteraad en van vele inwoners van de gemeente Lochem. De ontwikkeling van de nieuwe variant langs de N348 vraagt ​​extra tijd. Mede vanwege de afstemming met het onderzoek naar mogelijke aanpassingen aan de provinciale weg. Daarom brengt de provincie ook de consequenties voor de planning in kaart.

Besluit in 2021

De uitwerking van beide varianten geeft inzicht in de mogelijkheden voor een vlotte en veilige fietsroute met passende kwaliteitskenmerken. De provincie houdt bij deze uitwerking rekening met de zorgen van bewoners en gebruikers. Vervolgens besluit de Stuurgroep in 2021 of de fietsroute ook daadwerkelijk wordt aangelegd en waar deze precies tussen Deventer en Zutphen komt te liggen. De gemeenten leggen dit besluit vervolgens voor aan hun gemeenteraden. Daarna maken partijen afspraken over financiering en uitvoering.

Twee veelbelovende fietsroutes

Sinds 2017 hebben Cleantech Regio en Provincie Gelderland gezamenlijk verschillende routes bekeken en de mogelijkheden voor verbetering onderzocht. Dit voorjaar heeft de Stuurgroep de combinatieroute gekozen als voorkeursroute. Deze route loopt vanuit Deventer deels langs de N348, buigt ten zuiden van Gorssel af van de N348 en gaat door het landelijke gebied naar Zutphen / De Mars. Met de kennis uit de consultatieronde kijkt de projectgroep wederom kritisch naar beide ontwerpen. Het deelnameverslag is te downloaden van www.vlotveiligfietsen.nl/deventerzutphen

READ  Namens Provincie Zeeland Concern controller te Leeuwendaal

Verder onderzoek
De fietsroute langs de N348 wordt het komende half jaar door de provincie Gelderland samen met de gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen uitgewerkt tot een voorontwerp. Voor deze route wordt uitgebreid onderzocht waar precies het fietspad langs de N348 kan worden aangelegd en wat de knelpunten zijn. Voorwaarde voor beide ontwerpen is dat fietsers vlot en veilig verder kunnen en hun route kunnen vervolgen naar andere plaatsen.

Steun LochemsNieuws en doneer!

More from Madison Garrett

Ravens vs. Steelers is een verhalend spel van het NFL-seizoen

De botsing tussen Baltimore Ravens en de Pittsburgh Steelers is groot. Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *