Facebook biedt nu ook games aan in de cloud maar niet op iOS

Met de nieuwe functie van Facebook Gaming games kunnen streaming worden gespeeld zonder ze eerst te hoeven downloaden. Dit zijn spellen als Asphalt 9: Legends, Solitaire: Arthur’s Tale, PGA TOUR Golf Shootout en Mobile Legends: Adventure.

De spellen zijn gratis te spelen via de sectie Directe spellen binnen Facebook. Het spelaanbod wordt binnenkort verder uitgebreid.

Apple is hinderlijk

Gebruikers van iPhones en iPads kunnen de cloudgames op Facebook niet spelen, omdat Apple de dienst niet toestaat. Facebook zegt te werken aan ‘andere opties voor iOS’, waarbij spelen via mobiele browsers een mogelijkheid is. Maar volgens Facebook zitten er nog allerlei ‘beperkingen’ in de Apple browser Safari.

“Apple heeft een andere benadering van games en zal controle blijven uitoefenen. We zullen binnenkort meer informatie verstrekken”, aldus Facebook. Volgens de regels van Apple is het streamen van games alleen toegestaan ​​als elke game een eigen app heeft in de App Store. Platforms voor het streamen van games met meerdere games zijn niet toegestaan ​​door Apple.

Gameservices Google en Amazon

Facebook-concurrenten bieden al lang cloudgebaseerde games aan, zoals Google Stadia, Nvidia’s GeForce NOW en Amazon Luna. De Amazon-service werkt op iOS-apparaten via een webapp.

De games bij Facebook Gaming ontvangen in-app aankopen en advertenties. Er zullen ook ‘speelbare advertenties’ zijn, bedoeld om ‘een game meteen uit te proberen’.

Meer spellen

Facebook belooft onder meer de game Dirt Bike Unchained van Red Bull de komende weken toe te voegen. Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op games in genres als sport-, kaart-, simulatie- en strategiespellen.

READ  Aubrey O'Day zegt dat ze het moeilijk vindt te geloven dat Britney Spears gevangen wordt gehouden

Andere soorten games worden pas in 2021 gedekt, als alles soepel verloopt. “Het blijft cloud-gaming, dus spelers kunnen soms nog steeds problemen ondervinden.”

Written By
More from Aubrey Mason

Niet verteld Assembly Session Agenda

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot leidde vrijdag een protest bij de Raj...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *