Facebook verbood de app-bouwer die Facebook minder giftig maakte

Afbeelding van het artikel getiteld Facebook Ban Creator & # 39;  ontvolg alles & # 39 ;  En ik stuurde hem een ​​ophouden-en-ophouden-brief

Foto: Justin Sullivan (Getty Images)

Een ontwikkelaar die een browserextensie heeft gemaakt die is ontworpen om Facebook-gebruikers te helpen de tijd die ze op het platform doorbrengen te verminderen, zegt dat het bedrijf heeft gereageerd door het te blokkeren en te dreigen met juridische stappen.

Lewis Barclay zegt dat hij is geschapen ontvolg alles Om mensen te helpen meer van Facebook te genieten, niet minder. De extensie, die niet meer bestaat, stelde gebruikers in staat om automatisch iedereen op hun FB-account te ontvolgen, waardoor ze zich konden ontdoen van nieuwsfeed-functie, een van de meest weerzinwekkende en verslavende onderdelen van het product van het bedrijf. Voeding, die een eindeloos spervuur ​​​​van Gerichte advertenties, mogelijk gemaakt door volgers, zelfs geen vrienden zonder hemGebruikers kunnen nog steeds de gewenste profielen bezoeken en op de normale manier door de site navigeren.

Barclay zegt dat het doel van het overschrijven van de feed is om gebruikers in staat te stellen op een meer evenwichtige en gerichte manier van het platform te genieten, in plaats van hen blindelings te dwingen om constant bezig te zijn via Facebook-algoritmen.

Hoe heeft Facebook Barclay beloond voor het proberen de gebruikerservaring minder schadelijk te maken? Nou, ze schopte hem eerst van al haar platforms – en blokkeerde hem van zijn Facebook- en Instagram-accounts. Stuur hem vervolgens een opschortingsbrief en dreig met juridische stappen als hij de browserextensie niet sluit. Uiteindelijk zei Barkley dat hij daartoe gedwongen was en dat alles niet meer volgde. Onlangs schreef hij over zijn ervaring in Slite Intro, zeggende:

Als iemand een tool bouwt die Facebook minder verslavend maakt – een tool waarmee gebruikers kunnen profiteren van de positieve functies van Facebook en tegelijkertijd hun blootstelling aan de negatieve ervan beperken – hoe zal Facebook dan reageren?

Ik weet het antwoord, want ik heb de tool gemaakt en Facebook heeft hem verpletterd.

Barclay wijst erop dat het probleem pas echt begon toen onderzoekers van De Universiteit van Neuchâtel, in Zwitserland, die zijn browserextensie wilde gebruiken om de geluksniveaus van Facebook-gebruikers te bestuderen met betrekking tot de nieuwsfeedfunctie. Barclay gehoorzaamde, maar kort daarna benaderde het bedrijf hem met hun juridische dreigement, zegt hij. Facebook beschuldigde hem van het schenden van de servicevoorwaarden en eiste dat het “geen tool zou maken die op enigerlei wijze opnieuw interageert met Facebook of zijn vele services”, zoals hij het uitdrukte.

Facebook heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar en we zullen dit bericht bijwerken wanneer ze dat wel doen.

Het nieuws over de benarde situatie van Barclay komt terwijl Facebook de ergste PR-crisis tot nu toe doormaakt. Hij werd blootgesteld aan een recent klokkenluidersschandaal dat begon als… serie van De Wall Street Journal-artikelen zijn nu geëvolueerd om volledig te zijn congresgeluidDe socialmediagigant heeft het de laatste tijd erg moeilijk. Bovenal heeft het bedrijf geleden wereldwijde storing Eerder deze week via sommigen Verdomd enorme configuratie-wiens likes nu verschijnen naar mij weer gebeuren, althans in bepaalde delen van de wereld. Het is mogelijk dat het bedrijf wat goodwill heeft verdiend door Barkley vrij te laten, maar helaas lijkt hun beslissing om hem te zuiveren erg nuchter voor de cursus.

READ  Uit rapporten blijkt dat er geen "praktisch verschil" is tussen Sony's PS5-modellen
Written By
More from Lesley Curry

Netflix Datamine kan een samenwerking met PlayStation voorstellen

Netflix schuwt het niet om in de videogameruimte te willen springen, aangezien...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *