FarmVille afgeschermd op Facebook – Polygon

Alle goede dingen, en Boerderij dorp, moet een einde komen.

De eerste grote hit van Zynga gaat onder op het oorspronkelijke platform, Facebook. En onthoud wanneer dat was een ding? Het vervolg van de gratis te spelen lifestyle-sim, Boerendorp 2, draait echter nog steeds op mobiel, hoewel de kern van de demografie, laten we zeggen, ver buiten het lezerspubliek valt.

Zynga’s ondersteuningsblog vanmorgen zei dat Boerderijstad zal definitief worden afgesloten op 31 december, wanneer Adobe stopt met het distribueren en ondersteunen van de Flash Player die de game gebruikt voor zijn webbrowserversies. Facebook stopt daarom met het ondersteunen van Flash-games, en dus tot ziens FarmVille.

“We zijn ons ervan bewust dat velen van jullie vanaf het allereerste begin bij ons zijn geweest en door de jaren heen hebben bijgedragen aan het opbouwen van een ongelooflijke wereldwijde gemeenschap van spelers die net zoveel van dit spel hebben genoten als wij”, aldus het bericht. “Daarvoor zeggen we dankjewel.”

Social gaming, als genre en platform, nam in 2009, rond die tijd, een vlucht Boerderij dorp gelanceerd. Het steeg dat jaar tot bijna 73 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, volgens AdWeek. Destijds was dat 20 procent van de eigen installatiebasis van Facebook.

De rage van sociale games bereikte een hoogtepunt met Zynga’s beursintroductie van $ 7 miljard in december 2011. Op dat moment hadden veel grote uitgevers van games Facebook-aanpassingen van hun meest herkenbare franchises, met name Electronic Arts, wiens voormalige president van EA Games (Frank Gibeau) Zynga was CEO sinds 2016.

Het aandeel van Zynga daalde na de eerste drie maanden op de NASDAQ, maar de laatste aandelenkoers is eigenlijk meer dan de helft van het recordniveau van het bedrijf.

READ  Masahiro Tanaka zal deze beschermende uitrusting dragen bij de terugkeer van Yankees

Polygon nam contact op met Zynga voor de laatste cijfers op zijn Facebook-spelersbestand, maar een woordvoerder van het bedrijf zei dat Zynga “de doelgroep niet per game uitsplitst”. Maar in 2013 bracht het bedrijf een infographic uit met een 40 miljoen maandelijkse actieve spelers voor Boerendorp 2.

Boerderij dorp werd gevolgd door een vervolg uit 2012 Boerendorp 2, die eveneens nog steeds beschikbaar is op mobiele apparaten. Beiden werden een mainstream rage en werden vaak gekoppeld aan sensationele nieuwsverhalen over aan gaming verslaafde ouders die anders geen typische videogamers waren. Zynga paste het achtervoegsel -Ville toe op verschillende andere bouwers en lifestyle-sims die sindsdien zijn gesloten, waaronder CityVille, CastleVille, ChefVille, FishVille en simpelweg De stad.

Zynga zei dat in-app-aankopen op de Facebook-game beschikbaar zullen zijn tot 17 november, wanneer het betalingssysteem wordt afgesloten. Dat betekent dat restituties na die datum ook niet meer worden verwerkt. De game blijft speelbaar tot 31 december, dus iedereen die nog credits in de game heeft, moet ze eerder uitgeven.

“We werken ook aan leuke in-game-activiteiten die binnenkort worden aangekondigd en die zijn ontworpen om je resterende tijd mee te besteden Boerderij dorp nog leuker, ‘zei Zynga.

Boerendorp 2: Land ontsnappen en FarmVille 2: Tropic Escape zijn nog steeds beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, en Zynga zegt dat ze binnenkort zullen worden gevolgd door FarmVille 3 op dezelfde platforms.

More from Madison Garrett

Itch.io ziet af van alle verkoopkosten voor “Creator’s Day”

Onafhankelijke game store-interface Jeuk Ze ziet af van de verkoopkosten voor alles...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *