Fauci getuigt in het Congres over de reactie van Covid-19

Fauci getuigt in het Congres over de reactie van Covid-19
Voorzitter James Clyburn spreekt tijdens een House Subcommittee over de Coronavirus Crisis-hoorzitting op Capitol Hill in Washington, DC op 31 juli. Erin Scott / AFP / Getty Images

De voorzitter van de subcommissie van het huis, James Clyburn, een democraat uit South Carolina, sprak president Trump toe tweet die leek te verwijzen een grafiek die Clyburn eerder op de hoorzitting liet zien over Amerikaanse zaken die de Europese landen ver achter zich lieten.

In zijn tweet beweerde Trump dat de VS Europa leidt op het gebied van testen. De president heeft herhaaldelijk betoogd dat meer tests tot meer gevallen in de VS leiden. Dat is volledig onnauwkeurig.

“Iemand, vertel alstublieft congreslid Clyburn, die geen idee heeft, dat de grafiek die hij heeft opgesteld meer CASES voor de VS dan Europa aangeeft, omdat we VEEL MEER testen dan enig ander land ter wereld. Als we geen tests hadden , of slechte testen, we zouden maar heel weinig GEVALLEN laten zien, ” Trump tweette gedeeltelijk.

Clyburn vroeg Dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten van het land, of hij het eens was met de verklaring van Trump. Clyburn wees naar Fauci’s eerdere opmerkingen van de hoorzitting waar de volksgezondheidsfunctionaris zei dat het verschil in gevallen te wijten is aan meerdere factoren, waaronder de heropening van staten.

“Ik blijf bij mijn eerdere verklaring dat de toename van het aantal gevallen te wijten was aan een aantal factoren, waaronder het feit dat staten zich in een poging tot heropening in sommige situaties niet strikt hielden aan de richtlijnen die de werkgroep en de Het Witte Huis was uitgedaan en anderen die zich er zelfs aan hielden, de mensen in de staat kwamen eigenlijk in menigten samen en droegen geen maskers, ‘zei Fauci.

Feit eerst: CNN’s fact check team heeft gemeld dat de functionarissen van Trump en zijn Republikeinse bondgenoten hebben erkend dat het niet waar is dat een stijgend aantal tests de reden is dat het aantal zaken de afgelopen maand enorm is gestegen.

READ  We hebben gewoon geen nieuwe Titanfall gekregen, toch? [Update]

Een veelzeggend bewijs dat de piek echt is: het percentage mensen dat positief test, een belangrijke maatstaf voor de werkelijke verspreiding van het virus, is ook gestegen. Wat betreft zijn bewering met betrekking tot andere landen – landen als Duitsland hoefden in de loop van de tijd minder tests uit te voeren omdat ze er in de eerste plaats meer in waren geslaagd hun uitbraken te bedwingen – door een strategie te gebruiken die agressieve vroege tests omvatte.

Bekijk de uitwisseling tussen Clyburn en Fauci:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *