Fauci zegt dat hydroxychloroquine niet effectief is bij de behandeling van Covid-19

live news

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gewaarschuwd voor reizen naar de Spaanse regio’s Aragon, Catalonië en Navarra.

De beslissing werd genomen vanwege de hoge besmettingspercentages van Covid-19 en lokale sluitingen in de getroffen gebieden, zei de regering in een bijgewerkt reisadvies.

De beslissing van Duitsland volgt op een soortgelijke zet van Britse functionarissen in het weekend, die een breuk tussen Madrid en Londen heeft veroorzaakt.

Op zaterdag adviseerde het VK om niet-essentiële reizen naar het vasteland van Spanje af te raden. De waarschuwing werd maandag uitgebreid om te waarschuwen voor niet-essentiële reizen naar de Balearen en de Canarische eilanden. Reizigers die uit het land terugkeren, moeten ook 14 dagen in quarantaine.

‘De beslissingen die door het Verenigd Koninkrijk zijn genomen, passen niet bij elkaar’, zei de Spaanse premier Pedro Sánchez maandag tijdens een interview met de Spaanse omroeporganisatie TeleCinco.

“We wensen hen veel succes bij het beheersen van deze uitbraak, maar we hebben een zeer sterke toename van het aantal gevallen in Spanje gezien”, zei Simon Clarke, de Britse minister van lokale overheid, in reactie op de opmerkingen van Sánchez.

“Een stijging van 75% in gevallen [was] gemeld tussen midden vorige week en eind vorige week, daarom hebben we de actie ondernomen die we hebben. “

Spanje heeft meer dan 272.000 gevallen van coronavirus en 28.000 doden geregistreerd Johns Hopkins University (JHU).

Ondertussen heeft het VK meer dan 301.000 infecties gehad en bedraagt ​​het dodental volgens JHU meer dan 45.000.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *