Feitcontrole: de foto met migranten in Kasjmir is van 2019, niet COVID-gerelateerd

Picture of J&K migrants from 2019 falsely shared in connection with COVID-19

Foto van J&K arbeidsmigranten uit 2019 ten onrechte gedeeld in verband met COVID-19

Te midden van een sterke stijging van het aantal COVID-19-gevallen in Jammu en Kasjmir de afgelopen dagen, is er nu een beeld opgedoken op het internet dat problemen kan opleveren voor zowel de autoriteiten als de lokale bevolking van het vakbondsgebied.

Het beeld, met een grote groep arbeidsmigranten die proberen in een bus te stappen, is gekoppeld aan de voortdurende nieuwe coronaviruscrisis. Verschillende gebruikers van sociale media hebben het beeld gedeeld met de bewering dat er een zee van arbeidsmigranten in de vallei is aangekomen en dat er geen passende voorzorgsmaatregelen zijn genomen voor de inkomende arbeiders.

Ze hekelden de J & K-administratie, verwijzend naar het negeren van richtlijnen voor sociale afstand en geen regelingen voor quarantainevoorzieningen voor de arbeiders.

Bovendien gebruikten velen het beeld ook om de agenda te verspreiden die New Delhi uitzendkrachten uitzendt om COVID-19 in Jammu en Kasjmir te verspreiden.

“Het lijkt erop dat de regering van J&K een onofficieel doodvonnis heeft opgesteld voor de bevolking van beide regio’s. Is dit idee van adviseur Baseer Khan (verantwoordelijk voor COVID-19) om de pandemie of een van de vele facties binnen de bureaucratie aan te pakken”, schreef hij. een Twitter-gebruiker.

Foto van J & K-migranten uit 2019 ten onrechte gedeeld in verband met COVID-19

Foto van J&K arbeidsmigranten uit 2019 ten onrechte gedeeld in verband met COVID-19Twitter

Foto van J & K-migranten uit 2019 ten onrechte gedeeld in verband met COVID-19

Foto van J & K-migranten uit 2019 ten onrechte gedeeld in verband met COVID-19Twitter

Feitelijke controle van de claim

Het blijkt dat het beeld dat de ronde doet op Twitter werd aangeklikt door een fotojournalist genaamd Ashish Sharma in 2019 en heeft geen enkel verband met de aanhoudende COVID-19-pandemie.

READ  Super Mario Odyssey 2 mogelijk gelekt

De foto is genomen kort na de schrapping van artikel 370 door het Centrum in augustus vorig jaar. Het toont migrerende arbeiders die de Kasjmir-vallei verlaten nadat de regering haar speciale status had ingetrokken.

Wanneer International Business Times, India, reikte naar Ashish, hij onthulde dat de foto wordt gedeeld in de verkeerde context die volledig misleidend is.

Ondertussen maakte een gebruiker van sociale media, ter compensatie van zijn eerdere tweet, een toelichting op de foto. ‘De afbeelding, afkomstig van een paar betrouwbare accounts, is van vorig jaar. Ik zal hem verwijderen’, schreef de gebruiker.

Zo is de bewering waaruit blijkt dat arbeidsmigranten tijdens de COVID-19-pandemie in het vakbondsgebied aankomen false.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *