Tot dusver zijn 116 dieren omgekomen in het overstroomde Kaziranga-park, 143 gered

Kaziranga

Met meer dan 90 procent van de land- en bosgebieden in het Kaziranga National Park in Assam overspoeld door regenwater, zijn tot nu toe ten minste 116 wilde dieren gedood als gevolg van verdrinking of het raken van voertuigen, terwijl 143 dieren zijn gered, aldus functionarissen dinsdag.

Ambtenaren van het Forest Department en Kaziranga Park, een werelderfgoedlocatie, zeiden dat veel tijgers en neushoorns zijn afgedwaald naar nabijgelegen dorpen en hogere locaties als gevolg van overstromingen van hun leefgebieden.

‘90% van de 430 vierkante kilometer van het park is nu overstroomd ‘

Functionarissen van Park and Assam State Disaster Management Authority (ASDMA) zeiden dat meer dan 90 procent van de 430 vierkante kilometer van het park nu overstroomd was en dat de verkeersbeweging op de National Highway-37 bij Kaziranga nu was opgeschort.

Volgens de ambtenaren waren tot nu toe 11 neushoorns, 88 varkensherten, zeven wilde zwijnen, vier wilde buffels, twee moerasherten, twee stekelvarkens en een sambar en een python omgekomen in het overstromingswater of na botsingen met voertuigen op de National Highway-37 .

Van de geredde dieren waren er 110 varkensherten, vier tijgers, twee neushoorns, 17 pythons en drie schildpadden. De ambtenaren zeiden dat 16 varkensherten tijdens de behandeling werden gedood, terwijl 117 dieren na behandeling in het bosgebied werden vrijgelaten.

Assam Floods

Een Indiase eenhoornige neushoorn schuilt tijdens overstromingen op een brug bij Kaziranga National Park, ongeveer 250 kilometer ten oosten van Guwahati.BIJU BORO / AFP / Getty Images

Parkdirecteur P. Sivakumar zei dat de stijgende waterstand in de parkgebieden drie sub-volwassen tijgers ertoe had gedwongen in een geitenstal in het dorp Kandolimari en in de nabijgelegen gebieden te dwalen.

READ  Niet zo snel op Dalvin Cook Missing Games

“Vervolgens zijn de tijgers alweer het parkgebied in gereden. Er is alles aan gedaan om de dieren in het hele Kaziranga National Park te verzorgen”, vertelde Sivakumar telefonisch aan IANS.

Het Kaziranga National Park, opgericht in 1908, staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt meer dan 2.200 eenhoornige Indiase neushoorns, ongeveer tweederde van de totale wereldbevolking.

Naast Kaziranga National Park, gelegen aan de rand van de oostelijke Himalaya-hotspots voor biodiversiteit van de districten Golaghat en Nagaon, de Manas en R.G. Orang nationale parken, de Pabitora-natuur en de Tinsukia-natuurreservaten werden ook getroffen en een groot aantal wilde dieren werd gestrand.

Assam overstromingen

Elk jaar overspoelen de moessonoverstromingen het Nationaal Park, waardoor een groot aantal wilde dieren de veiligheid van het park moeten verlaten en richting de nabijgelegen heuvels in het Karbi Anglong-district trekken door National Highway-37 over te steken die langs de grens van het park loopt.

Van de 223 kampen bospersoneel die het park bewaken, zijn er 73 onder water gezet en zes anderen zijn ontruimd vanwege de stijgende waterstanden.

De zware moessonregens van de afgelopen maand hebben geleid tot enorme overstromingen in de noordoostelijke staat Assam, waarbij 2.254 dorpen zijn overstroomd en ongeveer 25 lakh-mensen en 109.600 hectare akkerland in 24 van de 33 districten zijn getroffen.

Volgens ASDMA-functionarissen had de overstromingswoede tot nu toe 85 doden veroorzaakt in 21 districten, terwijl 26 anderen sinds 22 mei in afzonderlijke aardverschuivingen in verschillende delen van Assam werden gedood, vooral in de zuidelijke regio van de staat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *