Feitcontrole: Kashmiri IAF-officier Hilal Ahmad is niet de eerste Indiase piloot die met Rafale jet vliegt IBTimes

Feitcontrole: Kashmiri IAF-officier Hilal Ahmad is niet de eerste Indiase piloot die met Rafale jet vliegt IBTimes

Air Commodore Hilal speelde eerder een sleutelrol bij de overname van Rafale.IBT

Terwijl heel India geniet van de komst van vijf multifunctionele Rafale-straaljagers op de basis van de Indiase luchtmacht (IAF) in Ambala, haalt luchtcommodore Hilal Ahmad Rather de krantenkoppen voor zijn onschatbare bijdrage aan de levering van de In Frankrijk vervaardigde jets.

In verschillende mediaberichten wordt echter beweerd dat Hilal, momenteel de Air Attache van India in Frankrijk, de eerste Indiase piloot is die met een Rafale vliegt. Vervolgens geloofden honderden gebruikers van sociale media de rapporten en verspreidden ze de informatie verder op Facebook, Twitter en WhatsApp.

“Air Commodore Hilal Ahmad Rather is eerder de eerste Indiase luchtmachtofficier die met Rafale vloog. Momenteel is Air Commodore Hilal Ahmad Rather een gedecoreerde officier van de Indiase luchtmacht uit Kashmir, die dienst doet als luchtattaché naar Frankrijk. Hij kreeg de opdracht van de IAF als Fighter Pilot “, las een van de vele berichten op Twitter.

Factcontrole van de claim

Hoewel Hilal zeker een cruciale rol heeft gespeeld bij de vlotte levering van India-specifieke Rafale-jets, heeft International Business Times, India uit geloofwaardige bronnen vernomen dat hij niet met het jachtvliegtuig naar Ambala heeft gevlogen.

Als Air Attache behandelde Hilal protocolgerelateerde kwesties, beheerde hij de essentiële papieren en andere formaliteiten van de aanbesteding. Als inwoner van Bakhshiabad in Anantnag, Jammu en Kasjmir, zag Hilal de eerste batch Rafale-jets af die uit Frankrijk opstegen en ook een rol speelden bij het bewapenen van het vliegtuig volgens Indiase omstandigheden.

Air commodore Hilal Ahmad liever

Air commodore Hilal Ahmad lieverTwitter

Desalniettemin moeten Hilal’s diensten en prestaties worden gevierd als de overwinning van de gelijkheid, het pluralisme en de vooruitgang van India. Hij kreeg op 17 december 1988 de opdracht van de IAF als gevechtspiloot in de Flying Branch. Hij werd gepromoveerd als Flight Lieutenant in 1993, Wing Commander in 2004, Group Captain in 2010 en Air Commodore in 2016.

READ  De ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 bedankt de fans dat ze het nooit hebben opgegeven

Een officier met buitengewone prestaties, Hilal won ook het Sword of Honour van de National Defence Academy (NDA). De prijs wordt uitgereikt aan de officier die over het algemeen de beste prestaties behaalt tijdens zijn of haar hele trainingsperiode aan de academie.

De eerste vijf van een partij Franse Rafale-jachtvliegtuigen arriveerden in India voor snelle inzet te midden van de agressie van China langs de Line of Actual Control in Ladakh.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *