Maharashtra Lockdown verlengd tot 31 augustus, restaurants worden toegestaan

Grote openbare bijeenkomsten en gemeenten blijven in Maharashtra verboden.

Mumbai:

De COVID-19-vergrendeling van Maharashtra, die de afgelopen twee maanden geleidelijk is versoepeld, wordt verlengd tot 31 augustus vanwege de stijgende gevallen van coronavirus, die woensdag de vier lakh-grens overschreden, zei de deelstaatregering.

Als onderdeel van het missie-initiatief ‘Begin opnieuw’ van de staat zijn winkelcentra en marktcomplexen zonder theaters, foodcourt en restaurants vanaf 5 augustus tussen 9.00 en 19.00 uur toegestaan, aldus de bestelling.

De regering van Maharashtra had vorige maand de afsluiting verlengd tot 31 juli, te midden van een gestage groei van de gevallen van COVID-19 in de staat die het zwaarst is getroffen in India.

In de kennisgeving wordt genoemde verplaatsing van personen voor niet-essentiële activiteiten zoals winkelen en buitenoefeningen beperkt binnen de grenzen van het buurtgebied met verplichte voorzorgsmaatregelen voor het dragen van maskers, sociale afstand en persoonlijke hygiëne.

Onbeperkt verkeer is alleen toegestaan ​​voor het bijwonen van een open werkplek en om medische redenen, zei het.

Grote openbare bijeenkomsten en gemeenten blijven verboden, en huwelijksgerelateerde bijeenkomsten zullen slechts tot 50 gasten hebben, zei het. Het maximale aantal toegestane mensen bij begrafenissen is 20, voegde het toe.

Keukens van food courts en restaurants zullen in de winkelcentra mogen werken waar alleen thuisbezorging is toegestaan, zei het.

Buiten niet-teamsporten zoals golfbanen, schietbaan buiten, gymnastiek in de buitenlucht, tennis en badminton voor buiten zijn vanaf 5 augustus toegestaan ​​met fysieke afstands- en sanitaire maatregelen, aldus de bestelling.

Zwembaden mogen niet worden geopend.

Het dragen van maskers is verplicht in het openbaar vervoer, zei het.

READ  76ers James Harden houdt zich aan zijn cheerleadingbelofte in Game 4 vs. Kelten

Kapperswinkels, kuuroorden, salons en schoonheidssalons mogen sinds 25 juni met bepaalde stoepranden werken.

Met 9.211 nieuwe patiënten ontdekt, bereikte het aantal COVID-19-gevallen in Maharashtra op woensdag 4.00.651.

Het aantal sterfgevallen door de staat als gevolg van de pandemie steeg tot 14.463 met 298 sterfgevallen, waarvan 60 overdag in Mumbai, zei minister van Volksgezondheid Rajesh Tope.

(Met invoer van PTI)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *