FIFA 22 PS5 en Xbox Series X Cross-Play game aangekondigd

Electronic Arts aangekondigd Ondersteuning voor cross-play FIFA 22 PS5-, Xbox Series X/S- en Stadia-versies. Hoewel er geen releasedatum voor de functie is aangekondigd, heeft de uitgever beloofd dat het “in de nabije toekomst” cross-play mogelijk zal maken en heeft hij vooraf enkele belangrijke details verstrekt, waaronder welke modi het zal ondersteunen.

FIFA 22 Crossover zal in eerste instantie beschikbaar zijn in twee modi

Nu FIFA 22 nog steeds wordt getest, is EA van plan om eerst online seizoenen en online vriendelijke modi uit te rollen. “Hoewel we willen dat onze spelers met zoveel mogelijk vrienden en anderen kunnen spelen, hebben we het testen beperkt tot deze twee modi met als doel de kans op nieuwe problemen in het spel te verkleinen”, legt de uitgever uit. “We zijn ervan overtuigd dat de gamegegevens en feedback die we van deze twee modi krijgen, je zullen helpen je te informeren over hoe cross-play nog verder kan werken in toekomstige titels.”

Spelers hebben de mogelijkheid om crossplay in/uit te schakelen wanneer ze maar willen. Zodra de test live is, vind je een widget in de rechterbenedenhoek van het FIFA 22-menuscherm waarmee je de functie eenvoudig kunt in- en uitschakelen. Met de tool kunnen spelers ook zoeken naar vrienden op andere platforms, vrienden toevoegen en spelers blokkeren/dempen. Daarnaast heb je een aantal cross-play matchmaking-opties, inclusief geschatte locatie-matchmaking.

Vaak zeggen uitgevers dat het uitschakelen van cross-play zal leiden tot langere matchmaking-tijden. EA zegt niet dat dit het geval zal zijn met FIFA 22. Spelers zijn er ook van verzekerd dat cross-play de gameplay niet zal be├»nvloeden en zal worden behandeld als “gewoon een ander onderdeel van het spel”. Vergeet niet dat FIFA 22 in mei 2022 deel uitmaakt van de PS Plus-line-up.

READ  Xbox Game Pass Leak onthult een van de beste RPG's ooit toegevoegd

Ander nieuws: het lijkt er nu op dat het tekort aan PS5-aandelen in 2024 kan voortduren, en er is nog steeds een mogelijkheid dat Sony Square Enix overneemt.

Written By
More from Vanessa Hale
Het Xbox Game Pass-debuut van Forza Motorsport 7 veroorzaakt problemen voor oude spelers
Forza Motorsport 7 staat nu op Xbox Game Pass, hoewel veel oude...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *