Filmmagie terwijl Parijs de Seine verandert in een openluchtbioscoop

People watch the film

Mensen kijken naar de film “Le Grand Bain” op strandstoelen en van boten in de Cinema on the water (Cinema sur l? Eau) terwijl een drijvende bioscoop met 38 sociaal afgelegen elektrische boten het zomerevenement van Paris Plages langs het Bassin aftrapt de la Villette, in Parijs na het uitbreken van de coronavirusziekte (COVID-19) in Frankrijk op 18 juli 2020. REUTERS / Gonzalo Fuentes

Hoewel de drive-in in de bioscoop misschien een boost heeft gekregen omdat de lock-outs geleidelijk ten einde komen tijdens de COVID-19-uitbraak, kunnen filmfans in Parijs nu genieten van hun popcorn terwijl ze naar een film kijken vanaf een boot op de rivier de Seine.

Als onderdeel van Paris Plages, de jaarlijkse transformatie van delen van de Seine in kunstmatige stranden, konden bioscoopbezoekers op zaterdag aan boord gaan van 38 elektrische boten voor een gratis vertoning van de Franse komedie “Le Grand Bain” uit 2018.

“Ik geniet echt van de openluchtbioscoop. Het markeert het begin van de zomer, en zelfs als we al half juli zijn, markeert het voor mij het begin van de Parijse zomeravonturen”, zei de 25-jarige Eloise Blomme.

“Ik geniet echt van het idee van de boten – de Seine associëren met een film over water, ik wilde dit niet missen.”

Elke boot biedt plaats aan maximaal zes personen die elkaar kennen. De organisatoren hopen soortgelijke vertoningen te houden tijdens de zes weken durende festiviteiten van Paris Plages. Anderen kijken vanaf ligstoelen terwijl het scherm over de Seine zweeft.

Bioscopen zijn heropend in Frankrijk, maar de bezettingsgraad blijft erg laag. Terwijl het virus onder controle is met dodelijke slachtoffers en het aantal mensen op de intensive care daalt, zijn de dagelijkse gevallen toegenomen vóór de zomervakantie

READ  Clint Frazier baalde over de rol van Yankees die had kunnen zijn

De ziekte heeft in Frankrijk meer dan 30.000 mensen gedood.

De kunstmatige stranden aan de oevers van de Seine in het centrum van Parijs en het Bassin de la Villette, een kunstmatig meer in het noordoosten van de stad, zijn een daverend succes sinds ze in 2002 door de burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoe, werden gelanceerd.

Naast zand en uitzicht op de architectuur van centraal Parijs, biedt Paris Plage sportmogelijkheden zoals schermen, gigantisch tafelvoetbal en openlucht sportscholen die uitkijken over de Seine, hoewel de strengere gezondheidsbeperkingen dit jaar sommige van de activiteiten hebben beperkt .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *