Op Coronavirus, Sharad Pawar’s veeg naar “Een tempel bouwen”

Coronavirus: Sharad Pawar zei over dit onderwerp “Er moet een discussie zijn in Delhi”.

Mumbai:

De ervaren oppositieleider Sharad Pawar drong er bij de centrale en deelstaatregeringen op aan om “meer aandacht te besteden” aan het coronavirus en de economie die door de blokkering wordt getroffen. Ook voor Maharashtra zijn dit de prioriteiten, zei hij, ook al “denken sommige mensen dat corona zal verdwijnen nadat een tempel is gebouwd”.

Hoewel de 79-jarige niet op details inging, had de timing van zijn woorden een hint.

Gisteren kwam de Ram Mandir Trust – opgericht op aanwijzing van het Hooggerechtshof om de bouw van een Ram-tempel in Ayodhya te vergemakkelijken – bijeen om een ​​datum vast te stellen voor het begin van de bouw. De voorlopige datum voor de baanbrekende ceremonie kan op 3 of 5 augustus zijn en premier Narendra Modi is uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Premier Modi had de oprichting van de Shri Ram Janmabhoomi Teertha Kshetra Trust op 5 februari aangekondigd, maar de plannen voor de tempelbouw werden vertraagd door het uitbreken van het coronavirus.

“We denken altijd na over wat prioriteit moet krijgen. Vanaf nu is het onze prioriteit om degenen die besmet zijn met coronavirus te helpen herstellen. Sommige mensen denken dat het coronavirus zal verdwijnen nadat de tempel is gebouwd. Daarom zouden ze het programma hebben georganiseerd. Ik ben alleen dit van jullie te leren kennen, ‘zei meneer Pawar.

“Voor ons is de bestrijding van coronavirus erg belangrijk. Vanwege het virus moest de beveiliging worden afgedwongen. We maken ons zorgen over de economische crisis, de impact die dit heeft gehad op kleine bedrijven. Daarom verzoek ik de deelstaatregering en het Centrum om te betalen speciale aandacht eraan … Er zou in Delhi discussie moeten zijn over hoe mensen kunnen worden geholpen om uit de economische crisis te komen, “voegde hij eraan toe.

READ  "UP beloofde Ram Raj, kreeg Gundaraj"

De oppositie, vooral het congres – een regerende bondgenoot van Sharad Pawar in Maharashtra – heeft het centrum er herhaaldelijk van beschuldigd dat het niet genoeg heeft gedaan om het land te helpen de uitbraak het hoofd te bieden en de economie tijdens de sluiting te gronde te richten.

PM Modi werd belachelijk gemaakt vanwege zijn initiatief om lampen aan te steken en gebruiksvoorwerpen te klinken – die bedoeld waren als eerbetoon aan corona-krijgers – in de begindagen van de sluiting.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *