Finse mobiele studio Metacore haalt forse investering binnen van Supercell

Het bedrijf claimt het vermogen om de belangrijkste trends op de mobiele markt te onderscheiden. CEO Mika Tammenkoski breekt de aanpak voor GameDaily af.

Vandaag is het Finse mobiele bedrijf Metacore gelanceerd Herenhuis samenvoegen op de iOS- en Android-platforms. Bovendien heeft het bedrijf, voorheen bekend als Everywear Games, een investering van € 15 miljoen ($ 17,7 miljoen) binnengehaald van de mobiele krachtpatser Supercell, met een kredietlijn van € 10 miljoen ($ 11,8 miljoen) om te helpen met Voeg Mansion’s samen wereldwijde release.

“We hebben enorm veel respect voor het team van Supercell en delen veel van dezelfde waarden. We zijn bijvoorbeeld allebei onvermurwbaar om onze teams volledige onafhankelijkheid te bieden ten opzichte van de productie, ”vertelde Metacore-CEO Mika Tammenkoski aan GameDaily. “Toen we gingen zitten om met Supercell te praten over wat we samen konden doen, voelde het alsof alles meteen op zijn plaats viel.”

Tammenkoski zei dat Metacore’s onmiddellijke prioriteiten voor de financiering zijn om te promoten Voeg Mansion’s samen “Merging” gameplay, die volgens de studio de volgende grote mobiele trend is, vergelijkbaar met de “match three” en “blast” mechanica die de markt de afgelopen jaren populair hebben gemaakt. Daarnaast is het doel ervoor te zorgen dat de game kan worden geschaald naar een wereldwijd publiek.

“Dit betekent ook dat ons team van 15 personen groeit; we zijn op zoek naar 10 posities in verschillende functies, van marketing en game-ontwerp tot back-endontwikkeling, ”legt Tammenkoski uit.

Als onderdeel van de groeiende ambities van het bedrijf heeft Metacore zijn naam veranderd van Everywear Games. Dit, zei Tammenkoski, vertegenwoordigt zijn veranderende strategie in een mobiele markt die absoluut booming.

READ  Saints vs. Buccaneers: Game Time, TV, Radio, Online Streaming, Mobile en Odds

“We wilden dat onze naam onze benadering van het maken van games weerspiegelde. Meta-game en core-loop zijn twee belangrijke bouwstenen van mobiele games, en dat is waar onze naam vandaan komt. We zijn gepassioneerd door het creëren van diepe meta-game-modellen die mensen jarenlang vermaken. Daarom geloven we in het leiden van de meta-elementen van game-design, ”zei hij.

In juli voorspelde game-analistengroep Newzoo dat de industrie dit jaar $ 159 miljard zal genereren, waarvan bijna de helft afkomstig is van de mobiele markt, waardoor het verreweg de meest lucratieve sector van het bedrijf is. Vanwege dit aantrekkelijke karakter is de markt ongelooflijk druk, wat het voor kleinere studio’s moeilijk kan maken om opgemerkt te worden. Tammenkoski heeft er echter vertrouwen in dat Metacore een sterke positie kan verwerven.

“De markt voor mobiele games is vandaag spannender dan ooit, maar ondanks zijn groei is de markt open gebleven voor nieuwkomers en we hebben de afgelopen jaren veel kleine bedrijven wereldwijd zien opschalen”, zei hij. “We geloven dat er nog steeds veel nieuwe concepten en modellen zijn die de markt vooruit kunnen helpen, en we vertrouwen op onze metagame-gestuurde aanpak om concepten te vinden met potentieel voor hitgames.”

Vooruitgaand, Tammenkoski wil graag zien hoe goed Herenhuis samenvoegen presteert; de prioriteit op korte termijn is om dat spel op te schalen, zei hij. Maar de studio is ook geïnteresseerd in het verkennen en ontwikkelen van nieuwe metagames binnen opkomende genres en deze op de markt te valideren. Gezien de drukke aard van die markt is het geen sinecure, maar Metacore heeft blijk gegeven van een scherp bewustzijn van trends in de branche. Het zal interessant zijn om de voortgang na te volgen Voeg Mansion’s samen lancering.

READ  5Th Planet Games A / S: 23-2020 Adventures of Tintin Mobile Game van 5th Planet Games is klaar voor wereldwijde lancering op Android en iOS op maandag 31 augustus 2020

Wilt u meer van dit soort verhalen rechtstreeks in uw inbox ontvangen? abonneer je op de GameDailyBiz Digest!

Sam, de hoofdredacteur van GameDaily.biz, is een voormalig freelance game-verslaggever. Hij is gezien bij IGN, PCGamesN, PCGamer, Unwinnable en nog veel meer. Als hij niet over games schrijft, zorgt hij waarschijnlijk voor zijn twee honden of doet hij alsof hij veel weet over ambachtelijke koffie. Neem contact op met Sam door hem een ​​e-mail te sturen op [email protected] of volg hem Twitter.

/ * = $ opmerkingen; * /?>

Written By
More from Eda Greene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *