Fireblade, heb je er geen? Maak er dan een …

Nieuws

Vertraagd door de wereldwijde coronapandemie, brachten twee Honda-ingenieurs hun lockdown-periode door met het maken van Fireblade-modellen zonder papier. Dus om zelf te sleutelen. Een leuke job met de feestdagen om de hoek!

Hisao Tomimoto en Shogo Nishida werken bij Honda als ontwikkelingsingenieurs en toen de coronacrisis hen dwong om vanuit huis te werken, besloten ze om beide motorfietsen van papier te ontwikkelen.

Voor corona maakten ze al een papieren model van de Honda Super Cub, en dat werd razend populair op social media. Er is nu ook een model van de CBR1000RR-R Fireblade met een kleurenversie en een witte versie. Beide modellen kunnen worden gedownload van Honda’s wereldwijde website.

De grootste uitdaging in het ontwerp was volgens beide ingenieurs de neus. Het moest zo echt mogelijk zijn, maar ook makkelijk op te vouwen. De HRC-kleuren waren ook niet erg gemakkelijk aan te brengen. Vanaf hun tiende zou het in elkaar zetten van zo’n papieren Fireblade een koud kunstje moeten zijn volgens het handige duo. Beiden hopen dat het in deze moeilijke tijden voor wat afleiding kan zorgen.

Zelf aan de slag? Hier u kunt de ontwerpen zelf downloaden.

Crafting with Yamaha: Papercraft download

Ander nieuws

READ  Wat is een slimme vaatwasser en wat zijn de voordelen?
More from Madison Garrett

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Het vinden van een mooie achtergrond kan net zo eenvoudig zijn als...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *