Florida vestigt een nieuw record voor sterfgevallen door Covid-19 voor de 4e opeenvolgende dag

A health care worker passes paperwork to someone at a Covid-19 testing site in Miami on July 27.
Burgemeester Bill de Blasio wordt op 9 juli in New York afgebeeld. Mark Lennihan / AP

Het besmettingspercentage van Covid-19 in New York City moet lager zijn dan 3% voor heropening van scholen, zei burgemeester Bill de Blasio tijdens de dagelijkse Covid-19-persconferentie van de stad vrijdag.

New York City ligt al weken onder die drempel, zei de Blasio.

Wanneer scholen opnieuw worden geopend, zijn gezichtsmaskers vereist, samen met sociale afstand, worden gratis Covid-19-tests aangeboden en moeten alle medewerkers en studenten de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen hebben om in de klas te kunnen werken, zei de Blasio.

Leraren moeten worden getest op Covid-19 in de dagen voorafgaand aan de heropening van scholen en de testresultaten zullen binnen 24 uur na de test worden gegeven aan leraren, zei kanselier Richard Carranza van de New York City Schools tijdens dezelfde persconferentie.

Als iemand in de klas ziek wordt, wordt die informatie snel gecommuniceerd, zei Carranza.

Het doel is om kinderen zoveel mogelijk in dezelfde groep te houden en de beweging te beperken voor studenten en met wie ze de hele dag in contact komen, zei de Blasio.

‘Alles wat we doen, is gericht op gezondheid en veiligheid’, zei de burgemeester.

Als een student of leraar ziek wordt, zal dat hele klaslokaal 14 dagen in quarantaine moeten blijven, zei Dr. Ted Long.

Long, die de NYC Test and Trace Corps leidt, zei dat het korps elk geval van Covid-19 op een school zal onderzoeken en dat scholen gedurende het onderzoek gedurende een beperkte tijd kunnen sluiten, of dat ze kunnen overschakelen naar leren op afstand, zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *