McConnell-signaal aan kandidaten van de Republikeinse Senaat: indien nodig afstand tot Trump

McConnell-signaal aan kandidaten van de Republikeinse Senaat: indien nodig afstand tot Trump

In de afgelopen weken is de meerderheidsleider van de Senaat zo bezorgd dat Republikeinen de controle over de Senaat verliezen dat hij in moeilijke races aan kwetsbare GOP-senatoren heeft gesignaleerd dat ze zich van de president zouden kunnen distantiëren als ze dat nodig vinden, aldus meerdere hoge Republikeinen inclusief een bron dicht bij McConnell.

Dit geeft sommige senatoren misschien de flexibiliteit om onderscheid te maken tussen henzelf en de president, maar het dwingt hen ook om een ​​koorddans te lopen. Trump blijft enorm populair bij de Republikeinse basis en elke poging om hem te ondermijnen dreigt die kiezers te vervreemden.

‘Deze kwetsbare senatoren kunnen het zich niet veroorloven Trump expliciet te verwerpen’, zei een hoge Republikein op Capitol Hill. ‘Ze hoeven alleen maar te laten zien dat ze onafhankelijk zijn van belangrijke kwesties in hun land.’

Toch blijft Trump GOP-senatoren manieren geven om hun breuk met hem gemakkelijker te maken.

De aanhoudende aanval van de president op stemmen per post mist GOP-bondgenoten. En zijn suggestie op donderdagochtend om de verkiezingen uit te stellen, leidde tot openlijke berispingen van vele vooraanstaande Republikeinen, waaronder meerdere senatoren die voor herverkiezing in aanmerking kwamen, evenals McConnell.
“Nooit in de geschiedenis van het land, door oorlogen, depressies en de burgeroorlog, hebben we nooit op tijd een federaal geplande verkiezing gehad. We zullen een manier vinden om dat opnieuw te doen op 3 november”, aldus de meerderheidsleider zei in een interview met WNKY.

Senaat wiskunde

Republikeinen hebben momenteel een meerderheid met drie zetels en ten minste zes zittende senatoren die te maken hebben met serieuze democratische uitdagers. Senior Republikeinen zeggen dat de meest kwetsbaren Sens. Martha McSally uit Arizona, Thom Tillis uit North Carolina en Cory Gardner uit Colorado zijn. Ondanks peilingen die een strakke race in Maine laten zien, klonken GOP-bronnen de afgelopen weken optimistischer over senator Susan Collins, lang een doelwit van democraten en liberale belangengroepen.

Sens. Joni Ernst uit Iowa en Steve Daines uit Montana baren ook zorgen. Hoewel sommige Republikeinen denken dat ze allebei in goede staat verkeren, vertellen andere GOP-bronnen aan CNN dat de races buitengewoon krap zijn en dat het lot van beide kandidaten uiteindelijk kan afhangen van hoe Trump het doet op de verkiezingsdag in beide staten. De senior Republikein van Capitol Hill uitte zelfs zijn bezorgdheid over senator Dan Sullivan, de eerste termijn Republikein uit Alaska die anderszins als relatief veilig werd beschouwd.

Nu de Republikeinse kandidaat Tommy Tuberville naar verwachting Alabama Democratische senator Doug Jones in november zal verslaan, kan McConnell het zich veroorloven om tot drie van die bedreigde zetels te verliezen en toch een kleine meerderheid te behouden.

Maar de grootte van een netto nederlaag voor de GOP is van belang. Zelfs als ze de controle over de meerderheid verliezen, kunnen de Republikeinen van de Senaat effectief verdedigen tegen de democratische wetgeving met een voldoende grote minderheid en een handvol gematigde democratische overlopers. Maar als de GOP-verliezen in de Senaat te groot zijn, zal hun vermogen om de filibuster te gebruiken om een ​​meerderheid van meerderheden te dwingen door te gaan met wetgeving zinloos worden.

Drie grafieken die laten zien hoe Republikeinen hun kans om de Senaat te behouden verliezen

‘Zelfs als we de meerderheid verliezen, maakt het uit dat we 49 zetels hebben’, zei de senior Republikein on the Hill. ‘Als we er 45 hebben, kunnen we de filibuster niet stoppen. Elke stoel telt.’

READ  VAE lanceert met succes 'Hope' te midden van pandemie, de eerste missie van de Arabische wereld naar Mars

En het traject van de presidentiële race – Joe Biden leidt Trump nationaal met 14 punten in de meest recente CNN-peiling – en de aanhoudende pandemie van het coronavirus heeft het project om de marge van de GOP te beschermen nog urgenter gemaakt.

“Grote donoren van de GOP sturen geld om naar de senaatsraces”, zegt Fred Zeidman, een Republikeinse donor uit Texas. ‘De Senaat is de firewall. We moeten ervoor zorgen dat we de Senaat behouden, ongeacht wie tot president wordt gekozen.’

Vroege tekenen van afstand

Er zijn een paar tekenen dat Republikeinen zich al op subtiele manieren van Trump beginnen te onderscheiden. In het openbaar heeft McConnell het dragen van maskers omarmd en gepromoot als de “het allerbelangrijkste” mensen kunnen het doen – dagen en weken voordat Trump eindelijk zijn steun voor het dragen van maskers tweette. Een nieuwe Collins-advertentie toont een foto van haar omringd door democratische collega’s omdat ze beweert “tweeledig” en “effectief” te zijn voor Maine, terwijl Gardner heeft benadrukte zijn natuurbehoud bonafide.
De Amerikaanse senator Cory Gardner spreekt tijdens de eerste dag van de bevestiging van de hoorzitting door rechter Neil Gorsuch & # 39; Supreme Court voor de Senate Judiciary Committee.

‘Ze worden gekozen om een ​​staat te vertegenwoordigen, dus ze zouden de vrijheid moeten hebben om de mensen die op hen stemmen te vertegenwoordigen’, zei Zeidman. ‘En als dat betekent dat we standpunten moeten innemen die niet volledig zijn goedgekeurd of in overeenstemming zijn met het Witte Huis, dan is dat een democratie.’

In 2020 herkozen worden als Republikein gaat echter grotendeels over het veranderen van het onderwerp van Trump en zijn reactie op de pandemie.

Bedreigde GOP-senatoren zijn overgegaan tot het aanprijzen van hun eigen positieve daden, van individuele posten in de eerste pandemische economische stimuleringswet tot extra inspanningen om testproblemen in hun thuisland op te lossen. De campagne van Tillis verwijst naar een brief die de Republikein uit North Carolina in maart schreef aan vice-president Mike Pence, waarin hij vroeg om meer coronavirustests. En in zijn eerste campagne-advertentie dit jaar belichtte Gardner lokale nieuwsberichten over zijn succesvolle inspanningen om maskers en Covid-testkits uit Oost-Azië naar Colorado te importeren.

Vorige week voegde Gardner zich bij drie van zijn collega’s in zware races – Tillis, Collins en McSally – om te tekenen een openbare brief McConnell aanmoedigen om de uitgaven voor projecten voor schone energie op te nemen in de laatste ronde van stimuleringsuitgaven.

Liam Donovan, een Republikeinse strateeg, zei dat dit soort onderhandeling door bedreigde GOP-senatoren in de stimuluswet “je alles vertelt wat je moet weten” over de staat van de verkiezingen en de verwachting dat Trump op weg is naar een nederlaag.

READ  Marcus Stroman van Mets veegt kuitblessure weg als 'kleine tegenslag'

“Kwetsbare leden hebben dringend iets nodig om te doen terwijl hun ambitieuze collega’s op veilige stoelen 2020 afschrijven en nadenken over hoe wat ze nu doen en zeggen er in 2024 uit zal zien”, zei Donovan.

Gevangen in een bind

Toch blijven de meeste Republikeinse senaatskandidaten dicht bij de president. Het is onwaarschijnlijk dat McConnell- of Republikeinse senaatskandidaten Trump rechtstreeks zullen berispen, zelfs als de president Biden blijft volgen. Hoe giftig het ook is bij gematigde buitenwijken, het merk Trump blijft een belangrijke verbinding voor GOP-senatoren met de partijbasis. Afgelopen week bijvoorbeeld Gardner verscheen naast presidentiële dochter en adviseur van het Witte Huis Ivanka Trump tijdens een officieel evenement over kinderopvang in Colorado.

Voor andere kandidaten is afstand tussen zichzelf en Trump zelfs geen optie. Republikeinse agenten zeggen dat het lot van zittende GOP-senatoren in plaatsen als North Carolina en Arizona onherroepelijk verbonden zal zijn met Trump.

Dat plaatst bedreigde GOP-senatoren voor een dilemma. Republikeinen hebben weinig reden om met de president te breken en het risico te lopen de steun van zijn basis, die een cruciaal onderdeel van de GOP-coalitie vormt, te verliezen. Maar door enig contrast met de president te trekken, althans op Covid, wordt de deur geopend om die schommelkiezers te overtuigen die tegen Trump zullen stemmen en anders tegen de bondgenoten van de president zouden stemmen.

McSally, die haar democratische uitdager Mark Kelly in bijna elke recente enquête volgt, wordt betrapt in deze binding.

Een recente CNN-peiling van in Arizona geregistreerde kiezers vond 60% het afkeuren van Trump’s omgang met het coronavirus, wat suggereert dat er een opening zou kunnen zijn om de president te bekritiseren, of zich in ieder geval van hem te onderscheiden. Maar McSally’s weg naar de overwinning vereist dat elke Trump-kiezer ook de hendel voor haar trekt. Elke afstand die McSally tussen haar en Trump probeert te leggen, dreigt de zaken erger te maken. Meerdere Republikeinse bronnen vertelden CNN dat ze denken dat McSally het meest kwetsbaar is en waarschijnlijk zal verliezen.

De campagnes van zowel McSally als Tillis zeggen dat hun focus zal liggen op het creëren van een contrast tussen henzelf en hun democratische tegenstanders op welke partij het beste geplaatst is om de economie nieuw leven in te blazen. Maar hun algemene focus ligt buiten Trump – een sterke aanwijzing dat er niet veel meer te winnen valt bij een associatie met de president.

READ  1996 The Elder Scrolls-game opnieuw uitgebracht met moderne besturing, HD

Volg het geld

Republikeins geld kan ook het zwaarst naar de Senaatszijde van het grootboek gaan trekken. In juni hebben GOP-megadonoren Sheldon en Miriam Adelson $ 25 miljoen gedoneerd aan McConnell’s Senate Leadership Fund, wat aan het einde van het tweede kwartaal de super PAC $ 97 miljoen op de bank opleverde. (In dezelfde periode haalde de Democratische tegenhanger van SLF, Senate Majority PAC, $ 30 miljoen op en had eind juni $ 87 miljoen in contanten.)

Het Nationaal Republikeins Senatoriaal Comité heeft de eerste helft van het jaar tussen de $ 4 en 6 miljoen uitgegeven in North Carolina, Colorado en Iowa, terwijl hij in die tijd iets meer dan $ 3,5 miljoen heeft uitgegeven in Maine (waar buiten super-PAC’s aan beide partijen hebben veel uitgegeven) en in Arizona.

Dat houdt bij waar super-PAC’s aan beide kanten de afgelopen weken prioriteit hebben gegeven aan hun uitgaven. Volgens Kantar Media waren de uitgaven voor tv en digitale advertenties voor senaatsraces in de maand juli het hoogst in North Carolina, Iowa en Colorado (samen met Kansas, dat in augustus een competitieve GOP Senate primary heeft).

Sommigen in Washington zijn minder benauwd over de omstandigheden voor de GOP. Scott Reed, de ervaren Republikeinse strateeg die de politieke afdeling van de Kamer van Koophandel leidt, klonk hoopvol over het vermogen van GOP-senatoren voor de eerste termijn, zoals Gardner en Tillis, om de deal bij herverkiezing te sluiten.

“De presidentiële race zal strakker worden en deze Senaatsklasse van 2014 is scherp, sterk en goed thuis in winnen”, zei Reed, die andere Republikeinen herhaalde door Collins het beste schot te geven van de vier kwetsbare GOP-senatoren voor het winnen van herverkiezing.

Een hoge Republikein die met CNN sprak, was meer radeloos over waar Trump de partij minder dan 100 dagen voor de verkiezingen heeft neergezet. ‘Waar kunnen we aanstoot nemen? Nul plaatsen’, zei deze Republikein. ‘Waar speelt hij verdediging? Alle plaatsen waar hij zich geen zorgen over hoeft te maken.’

David Wright van CNN heeft bijgedragen aan dit verhaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *