‘Forager’-recensie – EEN ECHT geweldig spel, maar een zo-zo mobiele poort – TouchArcade

Na lang wachten Forager van HopFrog en Humble Games eindelijk mobiel deze maand via een iOS-port gedaan door BlitWorks, waardoor de crafting survival idle hybride ervaring wordt gebracht waar spelers op pc en consoles al een tijdje van genieten. BlitWorks doet fantastische ports naar consoles en ik had hoge verwachtingen van Forager op iOS toen ik eenmaal hoorde dat de poort door hen was gedaan. Ik speelde aanvankelijk Forager op zowel pc als Nintendo Switch en had plezier ondanks het gebrek aan updates op Nintendo Switch aanvankelijk toen ik bijna 60 uur op beide platforms werkte. Wanneer Forager eindelijk Xbox One, een grote update-hit Switch en PS4 die het op snelheid bracht met pc, maar die update was en bevat nog steeds fouten.

De iOS-versie lijkt te zijn gebaseerd op die build op basis van versienummer. Dit betekent dat iOS qua inhoud gelijk is aan consoles, inclusief de nucleaire update. Forager heeft veel gameplay-systemen die samenwerken om een ​​ervaring te creëren die ofwel perfect aanvoelt (zoals het voor mij doet) of te ingewikkeld voor jou. Het heeft verkenning, knutselen, verzamelen, simulatie, vechten, kerkers, inactieve game-mechanica, vissen en nog veel meer. Je kunt de invloed zien van mensen als De legende van Zelda en zelfs Terraria hier.

Je begint in eerste instantie op een klein eiland met alleen een houweel. Je doel in het begin is om te verzamelen wat je ziet en langzaam te beginnen met het maken van structuren naarmate er meer bronnen spawnen. De openingsminuten van Forager zijn een beetje saai, maar ze zorgen ervoor dat je gewend raakt aan de routine om ervoor te zorgen dat je hebt gegeten, begrijpt hoe je moet verzamelen en hoe je basisstructuren moet bouwen. Zelfs het upgraden van uw apparatuur kost veel tijd. Terwijl je dit blijft doen, kun je nieuw land kopen. Wat is er geweldig aan Forager is dat het RNG-aspect van middelen en vijanden, samen met de mogelijkheid om land te kopen zoals je wilt en verschillende vaardigheidspaden te ontgrendelen, ervoor zorgt dat je geen vergelijkbare ervaring hebt in je volgende run of opslagbestand.

READ  Chase Now Out in Zuidoost-Azië

Het spel verandert drastisch afhankelijk van de vaardigheden die je ontgrendelt, maar je zult een punt bereiken waarop het spel voelt alsof alles geautomatiseerd is tot het punt waarop je meestal gewoon beweegt terwijl je huisdieren en metgezellen of gebouwen alles voor je doen. Op dit punt gebeurt er bijna te veel tegelijk op het scherm en het is op een goede manier een visuele overbelasting. Dit is ook waar de prestaties zullen variëren, net als op consoles.

Forager heeft een zeer charmante esthetiek en dit geldt voor alles in het spel, zoals de interface, het ontwerp van structuren, vijanden en items. Het ziet er in eerste instantie misschien eenvoudig uit, maar de ontwikkelaars hebben hier de visuele stijl genageld. Gezien hoeveel je sommige van de liedjes hoort Forager, het is geweldig dat de score uit Hernan Marandino is zo pakkend. Het wordt nooit oud met zijn vrolijke deuntjes en zelfs de mildere, zoals het museumthema. Het werkt ook op volledig scherm op iPhone 11 en iPad Pro en ziet er uitstekend uit.

Toen ik voor het eerst lanceerde Forager op iOS was ik onder de indruk van de hoeveelheid functies die ik zoek in een poort die allemaal schijnbaar zijn opgenomen. Forager heeft “cloudbesparing”, maar het werkte niet betrouwbaar voor mij na de eerste synchronisatie. Controllerondersteuning is daarentegen goed geïmplementeerd. Je kunt zelfs de weergegeven knopprompts wisselen tussen Nintendo Switch, PS4 en Xbox One, wat handig voor mensen die van een ander platform komen. Helaas is er momenteel geen ondersteuning voor rumble. Sinds iOS onlangs rumble-ondersteuning heeft toegevoegd, kunnen de ontwikkelaars het hopelijk in deze poort verwerken. Ik heb geverifieerd dat dit nog steeds hetzelfde is, zelfs met versie 1.02 die eerder vandaag is uitgebracht.

READ  Ryder Cup-toeschouwers worden aangemoedigd om de app op de site te downloaden

Als het gaat om aanraakbedieningen, is de implementatie hier acceptabel. Ik kon in de game geen enkele vorm van aanpassing vinden. Je gebruikt een zwevende analoog aan de linkerkant om te bewegen en kan aan de rechterkant van het scherm vegen om te ontwijken of te ontwijken. Na het ontwijken kun je een tijdje niet bewegen, terwijl het op andere systemen bijna onmiddellijk is. Wanneer u in de buurt van een interessant punt bent, wordt rechts een A-knop weergegeven om te communiceren. Voorraad kan worden gewisseld door op een item in de balk onderaan te tikken.

Wanneer Forager aanvankelijk gelanceerd op consoles, ontbrak het aan veel toegankelijkheidsopties en visuele instellingen. Gelukkig bevat de iOS-versie alle opties om schermbewegingen en dergelijke direct vanaf het begin uit te schakelen. Helaas zijn er geen visuele opties om de framesnelheid te verbeteren of om bepaalde visuele instellingen zoals bloei aan te passen. U kunt de weerseffecten echter uitschakelen.

Mijn grootste problemen met deze release, afgezien van de problemen met aanraakbediening, hebben te maken met het reactievermogen, cloudsynchronisatie en interface. Forager heeft iCloud-synchronisatie opgeslagen, maar het werkt alleen de eerste keer betrouwbaar. Ik kon het daarna helemaal niet synchroniseren en moest het verwijderen en opnieuw installeren Forager om het opslaan te forceren. Ik heb dit op meerdere apparaten op twee verschillende iCloud-accounts getest. De prestaties als geheel zijn een grote domper voor mij op iPhone 11 en iPad Pro (2020). Forager voelt veel meer responsief op consoles in de gebruikersinterface en de game zelf. Het laatste probleem betreft de aanraakdoelen voor knoppen. In sommige gevallen schaalt de gebruikersinterface goed, maar in andere voelt hij te klein aan zonder echt rekening te houden met de grootte van aanraakinvoer.

READ  Een gratis boek over giftige planten in Virginia is beschikbaar om te downloaden

Al met al Forager op iOS is een beetje een allegaartje. Op zich is het gemakkelijk aan te bevelen, ervan uitgaande dat je met een controller speelt, omdat de aanraakbedieningen niet geweldig zijn en er geen echte aanpassing voor is. Als u echter al eigenaar bent van Forager op een ander systeem en een draagbare versie wil, raad ik aan te wachten op een patch om te zien of de besturingsproblemen en de gebruikersinterface worden aangepakt. Forager zelf is een must wat mij betreft, maar de iOS-poort laat veel te wensen over, ondanks dat hij meer functies heeft dan de meeste console-naar-mobiele poorten. Hopelijk duren deze updates niet zo lang als de eerste console-updates, want dit is absoluut een game die perfect is om onderweg te spelen en een game waarbij je steeds terugkomt voor een snelle speelsessie. Als het eenmaal een beetje is opgelost, is dit waarschijnlijk een van de games die ik het meest speel op mijn telefoon.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *