Expertgroep richt zich op visuele handel

Consumenten oriënteren zich steeds meer op basis van visuele data. Digitaal kijken wordt steeds belangrijker bij de aanschaf van nieuwe producten en diensten, waardoor de zintuiglijke beleving een belangrijke voorwaarde wordt voor de customer journeys van de toekomst. Visual commerce biedt een oplossing voor retailers om met de klant te communiceren. Het speelt niet alleen een rol in e-commerce, maar het is eigenlijk een manier om de fysieke en digitale winkel samen te voegen.

Dat stelt een groep experts die zich voor het eerst sinds de start van het onderzoeksprogramma in het kader van ShoppingTomorrow het onderwerp visual commerce hebben bestudeerd. Hiermee bedoelen ze visuele communicatie die innovatief, dynamisch en interactief is met als doel te inspireren, informeren en bekeren.

Winkelen met de zintuigen

Uit hersenonderzoek blijkt dat het menselijk brein beelden 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst en dat menselijke ogen 36.000 visuele berichten per uur kunnen registreren. Meer dan 80% van alle informatie die door de hersenen wordt opgenomen, is visueel van aard. De expertgroep Visuele handel is ervan overtuigd dat ‘shoppen met de zintuigen’, waarop het fysieke retailkanaal lange tijd het monopolie heeft gehad, binnen vijf jaar dominant zal worden in digitale winkelomgevingen en in fygitale retail: de versterkende combinatie van fysiek en digitaal winkelen.

Zo echt mogelijk

Het publiek visueel betrekken kan met allerlei creatieve en innovatieve oplossingen. Bekende toepassingen zijn augmented reality, interactieve schermen en spiegels, gamification, hologrammen, user-generated content, virtual reality, CGI (computer-generated imagery) en 3D-modificatie. De grootste uitdaging ligt volgens de expertgroep in het zo ‘echt’ mogelijk maken van de interactie. Elk product, maar ook elke dienst zou zich lenen voor toepassing van visual commerce. De bluepaper noemt een aantal zeer uiteenlopende voorbeelden, van fonQ tot de Verenigde Naties en van Tony Chocolonely tot een digitaal supermodelleringbureau.

READ  Top 10 meest gedownloade tv-series van 2020

Voor wie?

Om te bepalen wie de visual commerce consument is, heeft de expertgroep actuele trends, ontwikkelingen en beïnvloedende factoren meegenomen. Op wie slaat visuele commercie aan? Volgens de experts spelen digitale savviness, tijdsdrukperceptie, impulsgevoeligheid en klantrelatie een rol bij consumenten, datacentriciteit is een beïnvloedende factor voor bedrijven.
De doelgroep voor visual commerce is moeilijk te vangen in demografische kenmerken. Maar op basis van het gedrag heeft de expertgroep vijf persona’s geïdentificeerd: de etalageshopper, de beïnvloede shopper, de onwetende shopper, de besluiteloze / onervaren shopper en tenslotte de no-focus shopper. Ze worden uitgebreid beschreven in de bluepaper. Visual commerce biedt een meerwaarde aan al deze klantentypes, in verschillende fasen van de customer journey.

Wanneer?

Naast de ontvankelijkheid voor visual commerce onder verschillende klantgroepen, keken de experts ook naar overwegingen over het gebruik ervan. Onder welke voorwaarden is een product of dienst geschikt voor visual commerce? Wanneer is er meerwaarde en hoe meet je dat? Een eenduidig ​​antwoord op deze vragen is ook niet te formuleren, concluderen de experts: “Producten verschillen net zo veel als mensen van elkaar verschillen. Eigenschappen als kleur, verpakking, gewicht en afmetingen bepalen het verschil tussen het ene product en het andere. Er zijn ook andere variabelen die het onderscheidend vermogen van een product bepalen, zoals kwaliteit, beschikbaarheid, merkbeleving, technische ontwikkeling en bijvoorbeeld prijs. “

In de bluepaper benoemen de experts verschillende unieke identifiers, op basis waarvan bedrijven kunnen bepalen of het gebruik van visual commerce relevant is en waarde toevoegt. De primaire unieke identificatie is het ‘Waarom’, het verhaal dat u visueel kunt communiceren. De meeste bedrijven beginnen hun verhaal met wat ze verkopen en sommige vertellen hoe ze dat doen. Succesvolle bedrijven beginnen hun verhaal met waarom ze iets verkopen, bijvoorbeeld omdat ze geloven in gezond leven. Vervolgens vertellen ze hoe ze dat doen en tot slot wat ze daadwerkelijk verkopen.

READ  Sonos luistert naar de consument en wordt geleverd met een veelgevraagde optie: One More Thing

Visuele keuzehulp in bluepaper

Wanneer, voor wie en hoe je visual commerce het beste kunt inzetten, is volgens de experts een hele puzzel, met veel nuances. Om hierbij te helpen worden alle overwegingen in de bluepaper samengevat in een visuele keuzehulp voor strategie en uitvoering.

De bluepaper van de expertgroep Visual Commerce, onder voorzitterschap van BZTRS Agency en gehost door AfterPay, is te downloaden vanaf de ShoppingTomorrow-site.

Twinkle zal de komende tijd aandacht besteden aan de bevindingen van het onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. De expertgroepen publiceerden hun conclusies eind oktober in de bundel ‘The Next Chapter – Accelerated Forward’. Op de site van Morgen winkelen de bluepapers zijn gratis te downloaden. Samenvattingen hiervan vindt u in ons dossier.

More from Madison Garrett

Overwatch-videogame laat zien hoe AI problemen in de ruimte oplost

De zomer is aangebroken en misschien komt er wat vrije tijd om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *