Fortnite voegt een prestatiemodus toe voor oude pc’s

(Afbeelding: Epic Games)

PC-componenten zijn steeds moeilijker te vinden tijdens de coronavirus-pandemie, en die nieuwe grafische kaarten van Nvidia en AMD? Nou, veel succes daarmee. Maar Fortnite-spelers hoeven zich geen zorgen te maken, Epic Games heeft de game zojuist veel sneller laten werken op oudere hardware.

Het Fortnite-team kondigde aan dat een nieuwe Performance Mode is aan het spel toegevoegd op alle pc’s die aan de minimale specificaties voldoen. Voorlopig is het beschikbaar in Alpha en kan het worden ingeschakeld in het gedeelte Weergavemodus van de spelinstellingen. Je ziet drie beschikbare opties: DirectX 11, DirectX 12 (Beta) en de nieuwe Performance (Alpha).

Het werkt alleen met Battle Royale en Creative-modus, en als Fortnite detecteert dat je pc-specificaties aan de lage kant zijn, zal het voorstellen om het in te schakelen. Anders blijft dit een opt-in-functie, maar wat doet het precies om het spel te verbeteren? Het team legt uit dat het “aanzienlijke prestatieverbeteringen biedt door de visuele kwaliteit in te ruilen voor een lager geheugengebruik en de belasting van de CPU en GPU te verlichten.” Spelers ruilen dus effectief visuele kwaliteit in voor snelheid en een meer consistente / hogere framerate.

Tabel: Epische spellen

Epic biedt twee voorbeelden van de mogelijke prestatieverbetering, die u in de bovenstaande tabel kunt zien. Op basis van dit bewijs is de Performance Mode absoluut een grote verbetering.

Een neveneffect van het inschakelen van de prestatiemodus is dat Fortnite-downloads kleiner kunnen zijn. Als het is ingeschakeld, kun je je afmelden voor texturen met hoge resolutie voor de game, wat betekent dat de Epic Games Launcher ze niet hoeft te downloaden. Om je af te melden, zoek je Fortnite in je Epic Games Launcher-bibliotheek, selecteer je Opties en vink je het vakje Hoge resolutie texturen uit.

READ  De wekelijkse update van Lost Ark bevat DST-fixes en Tytalos-compensatie

Written By
More from Max Mcgee
Deze Pokémon Fan Game is letterlijk van de lijn gemaakt
Je hebt net een half uur op een grappige manier gespeeld, kies...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *