Forza Motorsport ziet eruit als een technische Xbox Series X Powerhouse

TDe ongelooflijke snelheid en vloeiendheid van racesimulatiegames betekent dat ze vaak het toppunt van de grafische vaardigheden van de volgende generatie demonstreren. Forza Motorsport De achtste inzending, gepland voor release in het voorjaar van 2023, toont een verbazingwekkend niveau van realisme, technische kracht van de volgende generatie.

Ontwikkelaar Turn 10 Studios heeft een aantal van zijn innovatieve en nieuwe gameplay-functies uiteengezet die werden onthuld tijdens de recente Xbox & Bethesda Game Show; Vaste handling en fysica van het voertuig, dynamisch weer en omgevingstemperaturen die de handling en handling van het voertuig beïnvloeden, realistische carrosserieschade die enkele generatiesprongen benadrukt Forza Motorsport Maken. Het verhogen van de grafische spelbalk is echter de focus van deze functie; Ongelooflijk gedetailleerde baanomgevingen, uitzonderlijke verlichting in de dag-nachtcyclus en waarschijnlijk de meeste krantenkoppen, beweren Turn 10 Studios Forza Motorsport Het werkt met een native outputresolutie van 60 fps, met realtime raytracing op de baan – raytracing is ingeschakeld terwijl je over het pad zwerft, en het is niet alleen beperkt tot foto- en instant replay-modi.

Het spelen van zo’n grafisch verbluffende game met de resolutie van de native console – d.w.z. 4K voor Xbox Series X en 1080p voor Xbox Series S – met ray tracing ingeschakeld en gehandhaafd op 60 frames per seconde, is zeker te mooi om waar te zijn. Zelfs de meest supervervangen pc die is uitgerust met de krachtigste GPU, zal moeite hebben om 60 frames per seconde vast te houden zonder ergens anders compromissen te sluiten. Opgemerkt moet worden dat de laatste onthulling van de gameplay in-game op pc is vastgelegd, met een disclaimer voor de beheerder Forza In een persbericht van de website staat dat de gameplay is getest op Xbox Series X voor dezelfde visuele kwaliteit. Als ze echter geen Xbox Series X-gameplay in deze trailer laten zien, is het redelijk om aan te nemen dat het er niet zo goed uitziet als de in-game pc-beelden.

Dus, wat onthult de gameplay? Nou, lang geleden Forza Fans zullen genieten van het herziene uitzicht op Maple Valley, dat zelf een legendarisch circuit is in Forza Motorsport meer. Visuele upgrade vergeleken met Forza Motorsport 7 Het is gewoon adembenemend. Turn 10 Studios schrijft de toename in detail en getrouwheid toe aan de implementatie van fotogrammetrie, dat wil zeggen fotorealistische texturen, evenals scans van 3D-materialen, die ze vervolgens toepasten op milieuactiva. We zien dit in het hoogste detailniveau in het met rubber beklede baandek, de grassprieten langs de rand van de baan, het omringende gebladerte, bomen en rotsen; Het is rijk aan realistische en tactiele details. De omgeving zelf wordt verlicht door stellaire verlichting, die Turn 10 Studios toeschrijft aan geavanceerde verlichting aan de voorkant, een technologie die veel licht belicht, maar die uitsluit die geen pixels bijdragen voordat ze in beeldschaduwen worden doorgegeven. Hierdoor kan de game pronken met een prachtig gloeiend licht van meerdere lichtbronnen zonder alle verwerkingsbronnen op te eten, wat zorgt voor soepele prestaties, ook al is alle verlichtingsinformatie toegankelijk.

READ  Xbox-baas Phil Spencer: 'Zelfs ik ben het zat me in interviews te zien'

De spelcycli van dag en nacht zijn hier te prijzen. Kortom: de tijd van de dag in het spel is volledig dynamisch, de scène wordt in realtime uitgezonden, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Het meest ongelooflijke hieraan is dat de kleur van het daglicht verandert afhankelijk van de positie van de zon aan de hemel – de lucht is gedurfd, helder, met heldere en korte schaduwen tijdens de middag, terwijl de lucht overgaat in tinten oranje, amber, en paars. De zon gaat onder in de schemering. Betonnen barrières, reclameborden, de weg zelf en de verkeerskegels nemen allemaal de kracht van zonlicht op op een manier die consistent is met de materialen waarvan ze zijn gemaakt.

Het beste voorbeeld is de krateruitgang, waar de zon aan de horizon opkomt en de nacht in de ochtend verandert in de middag. Aan de rechterkant is een betonnen barrière die nauwelijks enige kleur zonlicht weerkaatst. Beton is immers een mat materiaal dat in het echt toch niet veel licht weerkaatst en meestal niet de kleur van het licht aanneemt. Vergelijk dit met de metalen barrière links van het tafereel. Zodra de zon boven de horizon begint te verschijnen, wordt de lucht diep paars voordat hij snel overgaat in een ochtendbrons, en je kunt vage reflecties van deze kleuren zien in de buitenste rondingen van de metalen barrière. Het is een waanzinnig detailniveau, voor het belichten en schaduwen van de materialen in het spel volgens de fysieke constructie.

Gewoonlijk zullen ontwikkelaars in racegames, om de zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen, snelkoppelingen nemen om de nauwkeurigheid van off-track omgevingen te verminderen. Er is zoiets aan de hand Forza Motorsport De gameplay onthult ook. Aan het begin van de demo vliegen we hoog over een rivier links van de ring. Het water in deze scène is misschien wel het minst overtuigende wat we in de hele onthulling zien. Het heeft nauwelijks leven, het strijkt vaak over de rotsen, waarbij de rotsen zelf grillige, schokkerige randen vertonen. Of deze grafische resolutielimiet zichtbaar zal blijven tijdens herhalingen en de beeldmodus blijft onbekend. Het is duidelijk dat er ergens moet worden gesneden als de game consequent een magische 60 frames per seconde haalt.

READ  Xbox Insider brengt twee onaangekondigde "grote" Xbox Series X-games uit

En het te allen tijde handhaven van zo’n soepel kader zou een uitdaging moeten zijn voor ontwikkelaars, ondanks de robuuste architectuur binnen de Xbox Series X | S en de steeds evoluerende pc, vooral, zoals eerder vermeld, de game zal realtime raytracing bevatten. Dus waar zien we deze raytracing in de beelden die tot nu toe zijn gedeeld? Welnu, de auto’s zelf zijn de beste plek om te kijken, zowel in de onlangs onthulde gamedemo als in de eerder gedeelde scènevoorbeeld van één minuut van een tijdje terug.

Opgemerkt moet worden dat de kortere videoclip geen scène is tijdens het spelen, dus het is mogelijk dat de hier gedeelde afbeeldingen al worden getoond. Het niveau van de reflecties van de stralen in de auto’s ziet er echter verbazingwekkend uit en geeft details aan koolstofvezels, glas en geanodiseerd metaal. Vooral het gouden thermokoppel rond het uitlaatspruitstuk van de motor ziet er geweldig uit. Het glanzende oppervlak benadrukt onvolkomenheden in de textuur.

Forza Motorsports

Er valt niet te ontkomen aan het feit dat real-time raytraced reflecties erg veel middelen kosten. Ray-tracing reflecties verschijnen in de preview-video van één minuut, evenals onthullende gameplay die vaak zo scherp en scherp is dat het op spiegels lijkt. Afhankelijk van het oppervlak dat wordt gereflecteerd, kan dit er cool of volledig overdreven uitzien. De eerder genoemde gouden heatsink en koolstofvezel zien er allebei geweldig uit, maar in langzame shots van auto’s die naast elkaar racen, is het effect zeer merkbaar. Het lijkt echt alsof auto’s bedekt zijn met een spiegelachtige substantie. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat realtime raytracing minder arbeidsintensief is omdat de reflecties kwetsbaarder zijn. Daarom zien we zo’n scherpte in elk metalen oppervlak; Het zal noodzakelijkerwijs worden gedreven om consistente gameplay-prestaties te behouden in plaats van een puur op kunst gebaseerde beslissing.

READ  De Master Collection komt in juni uit op pc, PS4, Switch en Xbox One

Bij auto’s die tijdens het racen echter realistische deuken en krassen krijgen, zal dit effect zeker minder opvallen. Ondanks zijn visuele pracht en aandacht voor detail, is het de manier om te spelen Forza Motorsport Het betekent dat een groot deel van de inspanning zal worden gemist. De herhalingen van de race- en fotomodus zullen er echter geweldig uitzien, dat is zeker. De game ziet er over het algemeen ook geweldig uit, om eerlijk te zijn, en opmerkingen over de realtime raytracing-reflectie in deze functie moeten niet als negatief worden beschouwd; Alles wat Turn 10 Studios kan doen om de game er zo goed mogelijk uit te laten zien en te laten spelen, is absoluut het einddoel. Laten we hopen dat de races in het voorjaar van 2023 net zo soepel van start gaan als ze verschijnen.


Written By
More from Vanessa Hale
Marvel’s Avengers brengt nieuwe patch uit voor PS4 en Xbox One
De Marvel’s Avengers team blijft verbeteringen aanbrengen in de game voordat er...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *